20.7 C
București
vineri, 24 mai 2024
AcasăLifestyleBrazilia va câștiga Cupa Mondială! Cea mai mare bancă de investiții din...

Brazilia va câștiga Cupa Mondială! Cea mai mare bancă de investiții din lume știe scorurile de la turneul final

Cupa Mondială din Brazilia a născut tot felul de surprize și de controverse, pornind chiar de la organizarea turneului în acest stat sud-american. La fel ca și în 2010, cea mai mare bancă de investiții din lume, Goldman Sachs, a dat publicității pronosticurile sale pentru turneul final din Brazilia.

Statisticienii de la Goldman Sachs au aflat că, cel puțin din punct de vedere matematic, Brazilia ar trebui să câștige Cupa Mondială și nu oricum, ci într-o finală în care va învinge Argentina cu scorul de 3-1, conform Wall Street Journal. De asemeni statisticienii au făcut o serie de calcule prin care au aflat cum vor arăta fazele eliminatorii, după încheierea grupelor.

Pentru a face aceste previziuni Goldman Sachs a luat în calcul toate meciurile oficiale disputate din 1960 încoace ajungând la peste 14.000 de observații. Ei au obținut rezultatele folosind regresia, o unealtă de calcul folosită în statistică. Goldman Sachs spune că previziunile nu iau în considerare și factorul uman, astfel că accidentările sau zilele proaste ale unor echipe putând schimba radical datele problemei.

Potrivit statiticilor parcursul Braziliei ar urma să fie următorul: 3-1 cu Olanda (optimi), 3-1 cu Uruguay (sferturi), 2-1 cu Germania (semifinale). Iar parcursul Argentinei ar arăta în felul următor: 2-1 cu Ecuador (optimi), 2-1 cu Portugalia (sferturi), 1-1 cu Spania (decis în prelungiri, semifinale).

Cu toate că nu mai este o noutate, inclusiv statisticile Goldman Sachs o dau pe Brazilia ca mare favorită a Cupei Mondiale, cu 48,5%. "Selecționata" este urmată de Argentina, cu 14,1% și de Germania, cu 11,4%.

Totuși previziunile holdingului financiar sunt privite de către fani mai mult ca sursă de divertisment, după ce la CM din 2010, statisticile Goldman Sachs au ratat cu mult rezultatul final. Atunci, Brazilia era dată din nou ca și câștigătoare, într-o finală contra Spaniei, în timp ce în realitate Spania a câștigat turneul după ce a învins în ultimul act Olanda.

Oficiali din cadrul Goldman Sachs declarau, în glumă, pentru WSJ că "a fost atât implicare din partea angajaților încât și-ar dori ca aceștia să fie la fel de dedicați și la munca de zi cu zi".

Turneul final al Cupei Mondiale din Brazilia se va desfășura în perioada 12 iunie – 13 iulie. Casele de pariuri dau, la fel ca și analiza Goldman Sachs, Brazilia și Argentina ca principale favorite ale turneului, o finală între cele două fiind considerată foarte probabilă. 

Cele mai citite

Coldea, sub control judiciar

Florian Coldea, fost prim adjunct al directorului SRI, a fost plasat sub control judiciar pe cauţiune de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, au precizat, pentru Agerpres,...

Emblema Dogecoin, câinele Kabosu, a murit

Kabosu, câinele japonez din rasa Shiba Inu cunoscut pentru faimoasa sa fotografie devenită „meme” și care a inspirat logo-ul criptomonedei „Dogecoin”, a murit vineri...

Perechea Monica Niculescu/Cristina Bucşa, în finala turneului de la Strasbourg

Perechea româno-spaniolă Monica Niculescu/Cristina Bucşa s-a calificat în finala probei de dublu a turneului WTA 500 de la Strasbourg, după ce a trecut în...
Ultima oră
Pe aceeași temă