10.5 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăLifestyleBurleanu: Pițurcă mi-a zis că nu pleacă, dar nu știu până când

Burleanu: Pițurcă mi-a zis că nu pleacă, dar nu știu până când

Preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, a declarat că Victor Pițurcă i-a transmis că nu va pleca de la națională. Presa arabă anunța în acest week-end că selecționerul României va prelua banca tehnică a grupării Al Ittihad, din Arabia Saudită.

Burleanu a ținut să infirme zvonurile apărute, din nou, luni, în presa arabă, referitor la plecarea lui Victor Piţurcă de la națională. 

"Cunoaşteţi care este poziţia mea, care este poziţia domnului Victor Piţurcă. Am avut o discuţie cu el, mi-a transmis şi v-a transmis în toată această perioadă că nu pleacă, astfel încât toate aceste informaţii le-aş cataloga drept zvonuri ce nu se vor concretiza. Vorbim de perioada aceasta. Mi-a spus că nu pleacă, dar nu a precizat până când", a declarat Burleanu, conform Mediafax.

El a adăugat că echipa naţională are nevoie de linişte înaintea meciurilor cu Ungaria, din 11 octombrie, pe Arena Naţională, şi cu Finlanda, din 14 octombrie, de la Helsinki, din preliminariile Euro-2016.

Presa arabă: Victor Pițurcă, noul antrenor al formației Al Ittihad. Noi zvonuri?

"În momentul de faţă nu ar trebui să cădem pradă acestor zvonuri. De ce? Fiindcă în momentul de faţă trebuie să păstrăm cu toţii această unitate şi această atmosferă în jurul echipei naţionale, atmosferă pentru care ne-am bătut să fie astfel înaintea meciului cu Grecia şi aţi văzut cât de bine ne-a fost, o victorie foarte importantă, care ne deschide în momentul de faţă, o fereastră imensă în ceea ce priveşte această campanie de calificare pentru Euro-2016. Ne dorim să păstrăm unitatea în jurul echipei naţionale, o atmosferă foarte liniştită pentru a putea pregăti meciul la cel mai înalt nivel", a spus şeful FRF.

Întrebat de ce a spus selecţionerul că nu este dorit sută la sută de FRF, Burleanu a răspuns: "Eu nu am capacitatea de a intra în mintea domnului Victor Piţurcă şi să îmi imaginez de ce a spus că nu este dorit."

Totuşi, în cazul în care Piţurcă va da curs ofertei venite din Arabia Saudită, FRF are soluţii de rezervă pentru înlocuirea tehnicianului. "FRF, în cazul în care rămâne descoperită, în cazul în care Victor Piţurcă pleacă, are o variantă de rezervă, atât pe termen scurt, cât şi pe termen lung", a menţionat Burleanu.

Totodată, preşedintele FRF a afirmat că nu fost modificat contractul selecţioenrului, pentru a îndrepta eroarea ce priveşte durata actului, 30 noiembrie 2015, în loc de 30 noiembrie 2016.

"Nu s-a făcut încă un act adiţional la acest contract, pentru că o modificare a unui contract se poate face doar prin Comitetul Executiv. A fost doar o discuţie referitoare la acest subiect. Victor Piţurcă a spus că nu ţine la acea clauză care implică o cheltuială financiară pentru federaţie, dacă va rămâne alături de echipa naţională până după Euro-2016", a mai spus Burleanu.

Presa din Arabia Saudită a scris că Victor Piţurcă a semnat un contract cu Al-Ittihad, urmând să preia conducerea tehnică a echipei după meciurile României cu Ungaria şi Finlanda.

Cele mai citite

Ce trebuie să ai în vedere atunci când dorești să achiziționezi o barcă?

De la mic la mare, cu toții simțim o atracție deosebită pentru întinderile de apă. Când eram mici, mergeam la râu sau mare și...

Ce trebuie să ai în vedere atunci când dorești să achiziționezi o barcă?

De la mic la mare, cu toții simțim o atracție deosebită pentru întinderile de apă. Când eram mici, mergeam la râu sau mare și...

Președintele COSR confirmă: „Șansele Simonei Halep de a primi un wild card la Jocurile Olimpice sunt importante”

Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR), Mihai Covaliu, a declarat că şansele Simonei Halep de a primi un wild card la Jocurile Olimpice...
Ultima oră
Pe aceeași temă