27.2 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăLifestyleBurleanu: Primul centru de excelență pentru juniori va fi la Târgu Mureș....

Burleanu: Primul centru de excelență pentru juniori va fi la Târgu Mureș. Stadionul ASA, în renovare

Răzvan Burleanu, președintele FRF, declară că primul centru regional de excelență în fotbal pentru juniori va fi inaugurat la Târgu Mureș dacă autoritățile locale se vor semna protocolul cu forul fotbalistic. Un prim obiectiv al FRF în ceea ce privește viitorul centru, care va include 6 județe, este renovarea stadionului pe care evoluează echipa de primă ligă, ASA Târgu Mureș.

"Într-o perioadă de 3-4 săptămâni sper să putem semna protocolul de colaborare, iar din luna septembrie să începem partea de investiţie a FRF, pentru că dorim să întoarcem ceva comunităţii. Locul unde vor merge primele resurse ale FRF este vechiul teren de fotbal al ASA, corelat cu acest proiect de selecţie care va începe în septembrie-octombrie şi care va continua în primăvară anului următor, astfel încât din vara-toamna lui 2015, cei mai buni, cei mai talentaţi 25 de copii din această regiune, VII Centru, să intre într-un sistem de pregătire intensă, cu partea de cazare, partea de şcoală, iar din toamna anului 2015 să avem o clasă specială pentru aceşti copii", a declarat Burleanu, potrivit Mediafax.

Burleanu a precizat că în fiecare an, o altă grupă de vârstă se va adăuga acestui proiect, astfel încât în patru ani să existe aici "toate cele patru grupe de vârstă", şi că prima grupă de vârstă va fi cea care intră la liceu în clasa a noua.

În ce priveşte partea de infrastructură, aceasta va consta în schimbarea suprafeţei de joc de la vechiul stadion ASA Târgu Mureş şi se va realiza cu bani  de la FRF, atraşi din surse externe, a spus Burleanu. "Ceea ce ne interesează este profilul viitorului antrenor, ne interesează să identificăm antrenori la nivel local pe care noi, ca federaţie să-i pregătim atât în cadrul şcolii federale de antrenori, cât şi în afara ţării. (…) Iar dacă nu vom găsi, bineînţeles să ne deschidem uşile aşa cum am făcut-o în ceea ce priveşte numirea şi responsabilizarea domnului Zoli Kovacs pentru a fi manager de proiect pentru cel mai mare proiect destinat sectorului de copii şi juniori din Europa în momentul de faţă. Şi nu sunt cuvinte mari, dar investiţiile pe care noi le susţinem în momentul de faţă cu tot ceea ce presupune acest proiect şi această campanie derulată sub numele «For the future» constituie o componentă importantă a proiectului de reconstrucţie pentru viitorul fotbalului românesc", a mai spus Burleanu.

În aceeaşi conferinţă de presă, secretarul general al FRF, Gheorghe Chivorchian, a declarat că, dacă consilierii locali vor vota rapid protocolul de colaborare dintre municipalitate şi FRF, Târgu Mureş va avea primul centru naţional de excelenţă în fotbal din România, în timp ce primarul oraşului, Dorin Florea, a spus că, dacă se doreşte un proiect de durată, e nevoie de o proiecţie bugetară anuală în acest sens.

Cele mai citite

AUR l-a reclamat pe Cîrstoiu la Direcția Antifraudă Fiscală

Președintele filialei AUR București, Mihai Enache, anunță că l-a reclamat la Direcția Generală Antifraudă Fiscală pe medicul Cătălin Cîrstoiu, candidat la Primăria Capitalei. "Mihai Enache,...

VIDEO. FRF a lansat imnul echipei naționale pentru EURO 2024. Piesa se numește „Visăm împreună”

Federația Română de Fotbal (FRF) a lansat astăzi, în colaborare cu PRO TV, postul care va transmite EURO 2024, piesa „Visăm Împreună”, care va...

FOTO. Loredana Groza, ca la 20 de ani. Vedeta a pozat în colanți

Loredana Groza, cunoscută pentru prezența sa în industria muzicală românească, a captat atenția publicului cu ultimele sale fotografii distribuite pe rețelele de socializare. Însă...
Ultima oră
Pe aceeași temă