13.7 C
București
duminică, 28 aprilie 2024
AcasăLifestyleBurleanu susține că palmaresul Stelei este la CSA

Burleanu susține că palmaresul Stelei este la CSA

Răzvan Burleanu, preşedintele Federaţiei Române de Fotbal (FRF), a spus că palmaresul este legat de marcă, astfel că el aparține Clubului Sportiv al Armatei și nu clubului lui George Becali.

"Departamentul juridic a oferit poziţia din acest punct de vedere. Dreptul de participare nu se amestecă cu palmaresul sau cu sigla. Aşa cum avem motivarea deciziei Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, vedem că marca este legată de palmares, dar acest lucru nu afectează participarea nici la nivel naţional, nici european. Palmaresul urmează sigla, înţeleg că aşa stau lucrurile, nu avem încă un punct definitiv asumat din acest punct de vedere. În momentul de faţă Clubul Sportiv al Armatei nu are o echipă de fotbal şi nu putem trece punctele la federaţia de handbal", a declarat Burleanu, conform Mediafax.

Oficialul FRF consideră că un procent de 10 la sută din cifra de afaceri a FC Steaua cedat Clubului Sportiv al Armatei pentru a putea folosi marca ar fi exagerat. "Aşa cum escaladează lucrurile în momentul de faţă singura soluţie este o înţelegere cu CSA-ul şi FCSB-ul să poată să folosească în continuare vechea siglă. Ăsta e punctul meu de vedere văzând opinia suporterilor. Nu ştiu dacă e mult 10 la sută, pentru că nu ştim din ce. Din bugetul clubului, din cifra de afaceri, sau din drepturile comerciale? Sunt nişte detalii care mie mi-au scăpat, pentru că nu am fost parte a discuţiilor. În mod cert trebuie să plăteşti ceva atunci când nu îţi aparţine. Care este suma rămâne de definitivat între cele două părţi. Am văzut declaraţia domnului Boroi, care spune că e mare procentul de 10 la sută, dar depinde la ce îl raportezi. Dacă îl raportezi la cifra de afaceri, e o sumă foarte mare".

Conducerea MApN a solicitat FC Steaua zece la sută din totalul veniturilor pentru a-i permite să folosească marca, însă reprezentanţii grupării patronate de Gigi Becali au refuzat oferta, a declarat, săptămâna trecută, juristul Clubului Sportiv al Armatei Steaua, Florin Talpan. El suţine că palmaresul FC Steaua aparţine clubului sportiv, însă reprezentanţii grupării de fotbal afirmă că Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie nu s-a pronunţat în dosarul privind marca asupra palmaresului echipei sau a culorilor, întrucât nu a fost învestită cu o astfel de cerere.

Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a participat, marţi la sediul Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, alături de reprezentanţi ai COSR, Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice şi ai altor nouă federaţii, la semnarea unui protocol de colaborare privind organizarea şi desfăşurarea Olimpiadei Gimnaziilor.

Cele mai citite

Măsurile și condițiile pentru votul cu urna specială la europarlamentare și locale

Biroul Electoral Central (BEC) a stabilit măsurile pentru exercitarea dreptului de vot prin intermediul urnei speciale la alegerile din data de 9 iunie, menţionând,...

ANPC, recomandări pentru 1 Mai. “Acordați o atenție deosebită aspectului produsului”

Avertizarea transmisă de către directorul general al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), Paul Anghel, este deosebit de importantă pentru consumatorii din România, în...

Germania vizează să-și reia poziția geopolitică printr-o relansare economică

Germania are nevoie de o relansare economică pentru a-şi asigura poziţia geopolitică, a declarat sâmbătă ministrul de Finanţe, Christian Lindner, care este şi preşedintele...
Ultima oră
Pe aceeași temă