13.7 C
București
duminică, 28 aprilie 2024
AcasăLifestyleCârțu, după ce Craiova a remizat cu Shanghai: Mi-a făcut placere să-l...

Cârțu, după ce Craiova a remizat cu Shanghai: Mi-a făcut placere să-l revăd pe Sven Goran Eriksson

Sorin Cârțu a spus că a fost o plăcere să-l reîntâlnească pe Sven Goran Eriksson, după ce echipa sa, CSU Craiova, a remizat, scor 2-2, cu Shanghai East Asia, formație antrenată de suedez.

"Mi-a făcut plăcere să-l revăd pe Sven Goran Eriksson, e un mare om de fotbal şi orice discuţie cu el este interesantă. Ne-am adus aminte de întâlnirea pe care am avut-o în urmă cu doi ani la Iaşi şi de meciul din 1983. Era normal, pentru că au fost nişte meciuri de referinţă şi pentru cariera lui, erau începuturile lui ca antrenor şi a fost o reuşită faptul că a ajuns în finala Cupei UEFA, pe care a pierdut-o cu Anderlecht. N-am discutat foarte mult despre acest lucru, iar acum şi el se află la un început de drum, e o nouă experienţă pentru el în fotbalul chinez", a spus Cârţu, conform site-ului oficial al CSU Craiova.

Sven Goran Eriksson a rememorat dubla manşă Universitatea Craiova – Benfica Lisabona, din 1983. "A trecut mult timp de atunci. Au fost momente frumoase, noi am ajuns în finală, dar a fost o dublă foarte grea împotriva Universităţii Craiova, care avea o echipă foarte bună atunci. Am fost şi norocoşi că am mers mai departe, dar acum este istorie. Mi-l amintesc foarte bine pe atacantul înalt, Cămătaru, dar pe lângă el mai erau şi alţi fotbalişti foarte buni, cum ar fi Balaci sau Cârţu. Nu-mi amintesc numele tuturor, dar ştiu că formau o echipă foarte puternică şi aveau nişte fani fantastici. Nu ştiu foarte multe lucruri despre fotbalul românesc din prezent, ştiu că Universitatea Craiova a promovat anul trecut pe prima scenă şi mai ştiu că se fac eforturi mari să devină iarăşi o forţă".

Căpitanul CSU Craiova, Pablo Brandan, a spus că oltenii meritau să câștige meciul. "Sperăm să începem bine campionatul. Suntem foarte atenţi ce facem aici, în fiecare zi, să ajungem într-o formă cât mai bună la meciul cu Pandurii. Acum am avut puţin noroc pe final când am primit penaltiul, dar echipa a arătat bine şi important este că nu sunt accidentări. Este greu în această perioadă de pregătire în care jucăm odată la două zile, Achim şi Briceag au jucat şi ieri şi au făcut-o bine şi azi. O să-i încurajez mai mult. Cred că echipa merita mai mult de un egal, la cum s-a jucat", a precizat Brandan.

CS Universitatea Craiova a remizat, scor 2-2 (1-1), cu echipa chineză Shanghai East Asia, într-un amical din cadrul stagiului de pregătire din Turcia. Oltenii au marcat prin Briceag '22 şi Brandan '89 (penalti).

Cele mai citite

Așteptarea de 9 ani a luat sfârșit. FCSB e noua campioană a României la fotbal

Un singur punct mai avea nevoie FCSB, în meciul de sâmbătă seara cu Farul Constanța, pentru a se încorona noua campioană a Superligii. În...

Așteptarea de 9 ani a luat sfârșit. FCSB e noua campioană a României la fotbal

Un singur punct mai avea nevoie FCSB, în meciul de sâmbătă seara cu Farul Constanța, pentru a se încorona noua campioană a Superligii. În...
Ultima oră
Pe aceeași temă