13.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăLifestyleCEDO nu i-a dat câștig de cauză lui Borcea. Verdictul Curții Europene...

CEDO nu i-a dat câștig de cauză lui Borcea. Verdictul Curții Europene în cazul fostului acționar al Dinamo

Curtea Europeană a Drepturilor Omului a respins plângerea făcută de fostul acționar al echipei Dinamo București, Cristi Borcea, care este condamnat la șase ani și patru luni de închisoare cu executare în Dosarul Transferurilorm conform site-ului oficial al instituției.

Borcea a acuzat că nu a primit toate informațiile în legătură cu natura acuzațiilor care îi erau aduse înainte de a fi arestat definitiv. El a spus că nu a fost informat de căile de recurs disponibile și că în cazul său nu s-a aplicat principiul legii mai favorabile. În schimb Curtea arată că reclamantului „i-a fost prezentat și a fost informat în detaliu cu privire la faptele de care este acuzat, precum și de încadrarea juridică a acestora”, conform hotararicedo.ro.

Curtea Europeană a Drepturilor Omului „a reamintit că regulile cu privire la retroactivitate prevăzute de art. 7 din Convenție nu se aplică decât dispozițiilor care definesc infracțiunile și pedepsele prevăzute pentru sancționarea acestora; pe de altă parte, în alte cauze, curtea a apreciat că este rezonabilă aplicarea de către instanțele naționale a principiului tempus regit actum (n.red.: timpul guvernează actul – un act se încheie potrivit legii în vigoare la momentul întocmirii acestuia) în ceea ce privește legile de procedură.”

Curtea Europeană a Drepturilor Omului a observat că reclamantul a fost trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune, evaziune fiscală, spălare de bani și asociere pentru săvârșirea de infracțiuni.

Cristian Borcea este încarcerat la Penitenciarul Poarta Albă, acolo unde își execută pedeapsa primită în Dosarul Transferurilor. El a fost condamnat alături de alți oameni de fotbal: Gică Popescu, George Copos, Mihai Stoica, Ioan şi Victor Becali, Jean Pădureanu, şi Gheorghe Neţoiu.

Cele mai citite

Cursa pentru București. Gabriela Firea: „Am încredere în şansele mele, pentru că Bucureştiul arată mult mai rău decât acum patru ani”

Candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a declarat că are încredere în şansele sale la alegeri, deoarece, după propriile spuse, Bucureştiul arată „mult...

Crizele și economia

Organizările au, fiecare, o finalitate a cărei satisfacere asigură identitatea. Multe întâmpină azi dificultăți, dar și  crize.  Este criză atunci când dificultățile periclitează...

EXCLUSIV. Directorii de școli, schimbați înainte de alegeri. STATISTICĂ

De la 1 ianuarie 2023 și până la jumătatea lunii martie a super anului electoral în curs, peste 500 de directori și directori adjuncți...
Ultima oră
Pe aceeași temă