15.4 C
București
duminică, 28 aprilie 2024
AcasăLifestyleCel puțin cinci meciuri au fost trucate înaintea CM 2010 Africa de...

Cel puțin cinci meciuri au fost trucate înaintea CM 2010 Africa de Sud

Un document intern FIFA, consultat de jurnaliștii americani, relevă faptul că în perioada de pregătire pentru Cupa Mondială din Africa de Sud, din 2010, cel puțin cinci meciuri au fost trucate, în total fiind vizate 15 partide. Complici ar fi fost mai mulți oficiali ai fotbalului african.

New York Times a avut acces la un document intern al FIFA, potrivit căruia "cel puţin cinci meciuri amicale şi poate mai multe" de dinaintea Cupei Mondiale 2010 au fost trucate, conform Mediafax.

Ancheta FIFA a stabilit că în total 15 meciuri ar fi fost vizate de organizaţii de pariuri clandestine. De asmeni New York Times a efectuat propria anchetă în Africa de Sud, Malaysia, Anglia şi Finlanda, care a confirmat concluziile FIFA.

Un meci suspecata de rezultat aranjat a fost cel dintre Africa de Sud şi Guatemala, arbitrat de un nigerian, care apoi ar fi depus 100.000 de dolari australieni într-un cont sud-african.

Meciul a fost câştigat cu scorul de 5-0 de Africa de Sud, după ce a primit "două lovituri de la 11 metri, acordate pentru henţ, deşi balonul nu a atins mâna jucătorilor", scrie NY Times, care evocă o societate din Singapore, Football 4U International, drept baza pentru a truca meciurile.

Raportul FIFA arată că aceste meciuri au fost manipulate în cadrul "unei fraude la pariuri".

Cele mai citite

“Garcea”, candidatul AUR pentru președinția CJ Olt

Actorul Mugur Mihăescu, celebru pentru interpretarea personajului "Garcea" din "Vacanța Mare", și-a depus duminică candidatura pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Olt la...

Scrima românească, reprezentată la Paris! Mălina Călugăreanu s-a calificat la Jocurile Olimpice

Floretista Mălina Călugăreanu s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris, după ce a câştigat concursul desfăşurat sâmbătă la turneul preolimpic de scrimă de...

CSM Bucureşti – Metz 24-27. „Tigroaicele”, aproape de eliminarea din Liga Campionilor

Formația de handbal feminin CSM Bucureşti este foarte aproape de eliminarea din Liga Campionilor, după ce a pierdut prima manșă a sferturilor de finală...
Ultima oră
Pe aceeași temă