11.1 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăLifestyleCFR Cluj va fi audiată la TAS. Ultima șansă pentru salvarea de...

CFR Cluj va fi audiată la TAS. Ultima șansă pentru salvarea de la retrogradare

CFR Cluj va fi audiată, marți, la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS), din Elveția, în cadrul recursului făcut de ardeleni la decizia FRF de a sancționa clubul cu 24 de puncte. CFR ar putea fi salvată de la retrogradare în cazul unui rezultat pozitiv.

“Audierile în faţa arbitrului unic au fost programate pentru marţi. Am înţeles că vor fi prezenţi şi reprezentanţii FRF acolo. Acum rămâne să vedem data la care va rămâne arbitrul în pronunţare”, au spus surse din interior, conform Mediafax.

Conducerea Ligii Profesioniste de Fotbal a solicitat în scris Tribunalului de Arbitraj Sportiv de la Lausanne ca instanţa să se pronunţe până la data de 22 mai în acest dosar. O decizie înaintea primului meci din cadrul etapei a XXXIII-a (programat la 22 mai) este foarte importantă având în vedere că eventuala recuperare a celor 24 de puncte de către CFR Cluj va afecta lupta pentru evitarea retrogradării. Solicitarea LPF a fost înaintată către arbitrul unic care va decide dacă va ţine sau nu cont de aceasta.

La 4 februarie, Comisia de Disciplină a FRF a sancţionat CFR Cluj pentru neexecutarea hotărârilor Camerei Naţionale pentru Soluţionarea Litigiilor (CNSL), în speţă neachitarea datoriilor către cinci fotbalişti, cu interzicerea dreptului de a transfera sau legitima jucători în calitate de club cesionar şi scăderea a câte patru puncte pentru fiecare dosar, 24 de puncte în total. Cei cinci jucători sunt Daniel Stana, Laszlo Sepsi, Claudiu Voiculeţ, Ioan Hora şi Vasile Maftei, cu menţiunea că ultimul a avut două dosare deschise la CNSL.

Comisia de Recurs a FRF a respins, la 20 februarie, memoriul grupării CFR Cluj, menţinând sancţiunea cu 24 de puncte de penalizare dictată de Comisia de Disciplină, iar gruparea ardeleană a atacat decizia la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne.

Astfel, CFR Cluj, care ocupa locul 2 în clasamentul Ligii I la finalul turului, cu 34 de puncte, a ajuns pe ultimul la începutul returului. Formaţia ardeleană are în prezent 27 puncte, după 31 de etape, ocupând poziţia a 16-a. În cazul în care decizia TAS îi va fi favorabilă, CFR Cluj va acumula 51 de puncte, situaţie în care va ieşi din zona retrogradării şi va urca pe locul 4 în ierarhia Ligii I.

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă