11.3 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăLifestyleChelsea a dat 33 de milioane pe un coleg al lui Tătărușanu,...

Chelsea a dat 33 de milioane pe un coleg al lui Tătărușanu, de la Fiorentina

Chelsea a făcut una dintre cele mai importante mutări din Premier League, în această pauză de iarnă, după ce l-a transferat pe columbianul Juan Cuadrado, de la Fiorentina, în schimbul unei sume de 33 milioane euro.

Jucătorul de bandă, în vârstă de 26 de ani, a fost adus sub comanda lui Mourinho pentru a contribui la forța ofensivă a grupării londoneze. Cuadrado este cunoscut ca un jucător foarte rapid, care se simte cel mai bine în jumătatea adversă și în ciuda faptului că este pragmatic uneori se bazează doar pe intuiție și mai puțin pe rațiune. 

Columbianul a înscris 26 de goluri și a reușit 21 assisturi în cele 106 partide disputate pentru Fiorentina. De asemenea el a încasat nu mai puțin de 30 cartonașe galbene și doar unul roșu. El a jucat la Fiorentina din 2012, când a fost adus sub formă de împrumut de la Udinese, după care gruparea violă a finalizat mutarea, în schimbul a 20 milioane euro.

La Chelsea, Cuadrado va evolua la cel mai puternic club din cariera sa. Cu toate că londonezii au achitat o sumă impresionantă pe jucător, ei și-au scos aproape toți banii din transferul lui Schurrle, la Wolfsburg.

Cuadrado este unul dintre cei mai de succes fotbaliști columbieni din Europa, după Radamel Falcao (Manchester United), Jackson Martínez (FC Porto) și James Rodríguez (Real Madrid).

Fiorentina l-a adus în schimb, sub formă de împrumut, de la Chelsea, pe egipteanul Mohamed Salah, clubul viol având opțiunea de a-l achiziționa definitiv în vară. 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă