10.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăLifestyleChelsea l-a demis pe antrenorul Jose Mourinho

Chelsea l-a demis pe antrenorul Jose Mourinho

Chelsea, deținătoarea titlului în campionatul de fotbal al Angliei, l-a demis joi pe antrenorul Jose Mourinho, informează BBC, citată de Agerpres.

Mourinho este demis după pentru rezultatele catastrofale din actuala ediție a Premier League, echipa fiind la un singur punct deasupra zonei retrogradării.

Portughezul Mourinho, 52 de ani, era din iunie 2013 la al doilea mandat pe banca formației londoneze, pe care a mai antrenat-o între 2004 și 2007. Echipa a pierdut nouă din cele 16 meciuri din actualul campionat, însă a reușit calificarea în optimile de finală ale Ligii Campionilor. Ultimul meci al lui Chelsea a fost înfrângerea de luni, cu 2-1 de pe terenul liderului Leicester City.

Ca posibili succesori ai portughezului au fost evocați Pep Guardiola, Guus Hiddink, Brendan Rodgers și Juande Ramos.

Reputația lui Mourinho a fost afectată în ultimele luni de afacerea Eva Carneiro. După meciul cu Swansea, de pe 8 august, Mourinho i-a sancționat pe Carneiro, pe atunci medicul echipei, și pe fizioterapeutul Jon Fearn. Mourinho și-a considerat staff-ul medical ”prea naiv” , după ce medicii s-au precipitat să-i acorde îngrijiri lui Eden Hazard în ultimele minute de joc, lăsând-o pe Chelsea să se apere în doar nouă jucători.

Carneiro nu s-a mai întors să lucreze pentru Chelsea, apoi a acționat în justiție clubul și pe Mourinho.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Peste 200 de locuri de muncă pentru români oferite de angajatorii europeni

Agenția Municipală pentru Ocuparea Forței de Muncă București (AMOFM) a transmis o veste îmbucurătoare pentru cei în căutare de oportunități de angajare, informând că...

Jack Grealish ar putea ajunge alături de Horațiu Moldovan! Atletico a pus ochii pe englez

În vârstă de 28 de ani, Jack Grealish își dorește să părăsească Manchester City la finalul acestui sezon. Cunoscut pentru talentul său în atac,...

Rafael Nadal, ca-n vremurile bune! Spaniolul s-a calificat în runda a doua a turneului ATP Masters 1.000 de la Madrid

Jucătorul spaniol de tenis Rafael Nadal, în vârstă de 37 de ani, a obținut o victorie impresionantă joi, calificându-se în runda a doua a...
Ultima oră
Pe aceeași temă