14.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăLifestyleChristoph Daum, selecţioner România: Suntem pregătiţi să învingem Muntenegru mâine

Christoph Daum, selecţioner România: Suntem pregătiţi să învingem Muntenegru mâine

Christoph Daum, selecţionerul naţionalei României, a participat, sâmbătă, la conferinţa de presă premergătoare meciului cu Muntenegru, din preliminariile Campionatului Mondial din 2018, şi a evideţiat modul în care jucătorii convocaţi s-au prezentat la antrenamente.

"Sunt aici pentru a găsi cele mai bune soluţii. Eu şi staff-ul tehnic am ascultat opinii, iar la finalul zilei voi lua cele mai bune decizii pentru ca primul 11 să fie bine pregătit pentru meciul de mâine. Aş vrea să evidenţiez toată echipa. Toţi jucătorii au muncit din greu. Am multe opţiuni şi îmi place când se întâmplă asta. S-au prezentat fantastic toată săptămâna", a spus Daum, care apoi a vorbit despre noul căpitan al României. Germanul a dezvăluit că decizia a fost luată şi a lăsat de înţeles că banderola va ajunge pe braţul lui Cristi Săpunaru: "Săpunaru e un jucător foarte experimentat, e un lider. Am vorbit cu jucătorii care ar putea deveni căpitanii, dar nu le-am spus încă cine e căpitanul. Nu cred că sunt multe secrete, cred că ştiţi că am două sau trei opţiuni, decizia e luată. O voi comunica întâi echipei, iar mâine veţi afla", a declarat omul adus de FRF pentru a ne califica la turneul final din Rusia.

Gazonul de pe Cluj Arena, care nu se prezintă în cele mai bune condiţii, nu-l sperie pe Daum, care spune că atitudinea jucătorilor e mai importantă decât starea terenului: "Cred că mai importantă decât terenul este atitudinea noastră şi ştiu că toată lumea e gata să dea totul pentru această echipă şi pentru această ţară. Nu contează pe ce teren jucăm, trebuie să câştigăm. Ştiu doar că oamenii de pe Cluj Arena au făcut tot ce a fost posibil, au lucrat din greu în ultimele luni şi zile şi trebuie să le mulţumim pentru tot ce au făcut până acum."

Întrebat despre schimbarea pe care o va aduce în filosofia şi stilul de joc al naţionalei, Daum s-a declarat încrezător: "Va fi felul nostru de a face lucrurile. Avem jucători de calitate, cu experienţă. Va fi o îmbunătăţire continuă şi un fel de adaptare şi schimbare. Mâine nu vom vedea o generaţie nouă a fotbalului românesc, dar ştiu sigur că vom vedea un pas spre noua generaţie. Am lucrat mult în această săptămână, mai mult decât se lucra în mod normal. Vreau să vă spun că la fiecare şedinţă de antrenament am văzut cu câtă dăruire au participat şi cum s-au implicat aceşti jucători. Nu e uşor să te adaptezi unui stil nou, dar am văzut că au înţeles aceste lucrui. Am reuşit multe în acest timp.

Cele mai citite

VIDEO. Cătălin Cîrstoiu: “Îmi pare rău că nu l-am ascultat pe Traian Băsescu”

Cătălin Cîrstoiu, candidatul comun PSD - PNL la Primăria Capitalei, a vorbit, înt-o conferință de presă, despre expunerea publică ce i-a adus "mult rău"...

Marseille, Atalanta, AS Roma și Bayer Leverkusen s-au calificat în „careul de ași” al Europa League

Olympique Marseille, Atalanta Bergamo, AS Roma și Bayer Leverkusen s-au calificat joi seară în semifinalele Europa League, după meciurile din manşa secundă a „sferturilor”. Liverpool...

OFICIAL. Cristian Popescu Piedone, primul candidat înscris în cursa pentru Primăria Capitalei. “Astăzi se închid zvonurile că mă voi retrage”

Cristian Popescu Piedone, președintele Partidului Umanist Social Liberal, este primul candidat înscris oficial în cursa pentru funcția de primar general. Cristian Popescu Piedone și-a depus...
Ultima oră
Pe aceeași temă