9.8 C
București
marți, 26 martie 2024
AcasăLifestyleCine va antrena Steaua până la sfârșitul anului

Cine va antrena Steaua până la sfârșitul anului

După demisia directorului sportiv Mirel Rădoi de la Steaua, campioana României va fi pregătită de antrenorul principal, Dumitru Dumitriu, până la finele anului, potrivit Mediafax. 

Dumitriu va fi ajutat de secundul Nicolae Dică, de preparatorul fizic Ciprian Prună şi de antrenorul cu portarii Marius Popa. Cei patru, care au fost colaboratorii lui Rădoi la Steaua, vor conduce gruparea patronată de Gigi Bacali în ultimele cinci meciuri din acest an.

Mirel Rădoi a demisionat de la conducerea echipei Steaua, el precizând că a luat această decizie cu o zi înaintea meciului cu Astra Giurgiu, pierdut duminică seară, cu scorul de 0-1, la Piteşti, în etapa a XIX-a a Ligii I.

Citește și: Rădoi a demisionat de la conducerea Steaua. Cine l-ar putea înlocui

Rădoi, care a condus echipa Steaua de la începutul acestui sezon, a mai vrut să demisioneze în luna august, după înfrângerea suferită, cu scorul de 3-0, în meciul cu Rosenborg, din prima manşă a play-off-ului Ligii Europa, însă a fost convins de patronul Gigi Becali să continue.

Rădoi, 34 de ani, aflat la prima experienţă de antrenor principal după retragerea din activitatea de fotbalist, a figurat în organigrama FC Steaua ca director sportiv, deoarece nu are licenţa pro, necesară pentru a antrena în Liga I. El se găseşte în imposibilitatea de a urma cursurile şcolii de antrenori a FRF din cauza faptului că nu a promovat examenul de bacalaureat.

După ce a fost sancţionat de Comisia de Control, Etică şi Disciplină a UEFA cu interzicerea dreptului de a sta pe banca tehnică a campioanei României la meciurile din cupele europene, deoarece nu deţine licenţă de antrenor, Rădoi a primit interdicţie de a da indicaţii de pe banca de rezerve la meciurile din Liga I, în urma propunerii Comisiei Tehnice a FRF, aprobată de Comitetul Executiv al federaţiei.

El a început cursurile şcolii de antrenori din Republica Moldova, deoarece pentru înscrierea la această instituţie nu este necesar examenul de bacalaureat.

Citește și: Steaua, ÎNVINSĂ de Astra Giurgiu. Golul câștigător, marcat în prelungiri

Cu Rădoi pe bancă, Steaua a fost eliminată în turul al treilea al Ligii Campionilor şi în play-off-ul Ligii Europa, iar în campionat ocupă locul 4, cu 30 de puncte (opt victorii, şase egaluri şi cinci înfrângeri), la zece puncte de liderul clasamentului, Astra Giurgiu, după 19 etape. Steaua este calificată în semifinalele Cupei Ligii şi în sferturile de finală ale Cupei României.

Cele mai citite

Andy Murray, accidentare gravă la gleznă! Fostul lider mondial se va retrage la finalul acestui sezon

Fostul lider mondial Andy Murray a suferit o accidentare gravă la gleznă în timpul partidei pierdute cu Tomas Machac în turul al treilea al...

Cluburile participante în noul format al Champions League vor primi și mai mulți bani. Anunțul UEFA

UEFA le-a transmis federaţiilor membre şi cluburilor modul detaliat în care vor fi repartizaţi banii în viitoarea ediţie a Ligii Campionilor, care se va...

Războiul din Ucraina intră într-o nouă etapă: Operațiunea “Explozia brândușei”

Știrea zilei de ieri: "Rusia bombardează masiv Kievul" nu a luat pe surprindere oamenii cerebrali. Era de așteptat. Putem vorbi despre Crocus, noul Casus...
Ultima oră
Pe aceeași temă