16.4 C
București
duminică, 12 mai 2024
AcasăLifestyleClaudio Bravo, de la Mondial direct la Barcelona. Catalanii își schimbă portarii

Claudio Bravo, de la Mondial direct la Barcelona. Catalanii își schimbă portarii

FC Barcelona l-a transferat pe portarul Claudio Bravo, 31 de ani, de la Real Sociedad. Bravo care este atât portar cât și căpitan al naționalei Chile a avut evoluții strălucite la Cupa Mondială din Brazilia, inclusiv în meciul în care sud-americanii au eliminat Spania, în faza grupelor.

Titular la Sociedad, Bravo a evoluat pentru acest club în ultimele 8 sezoane, iar evoluția sa la turneul din Brazilia i-a convins pe oficialii FC Barcelona să-l aducă la clubul catalan. Bravo a semnat cu Bracelona pentru următoarele 4 sezoane, în cazul în care se va ridica la nivelul așteptărilor el având șanse mari să-și încheie cariera pe Camp Nou.

Căpitan al naționalei Chile el a avut un rol decisiv în victoria țării sale, cu 2-0, în meciul contra Spaniei, din faza grupelor, când ibericii au fost trimiși acasă. El va evolua în continuare la Cupa Mondială, urmând să apere și în meciul Brazilia – Chile, din optimi. Bravo a mai evoluat din 2002 până în 2006 la gruparea chiliană Colo-Colo.

Claudio Bravo nu este primul portar transferat de catalani. A mai ajuns la Barcelona și germanul Marc-Andre ter Stegen, în vârstă de 22 de ani, adus de la Borussia Mönchengladbach.

FC Barcelona a renunțat în această vară la portarii Victor Valdes şi Jose Pinto, ale căror contracte nu au fost prelungite. Valdes nu a mai jucat în ultimele luni de zile din cauza unor probleme la genunchi, apărute în urma unei accidentări.

Cele mai citite

Localnicii curăță apele la Roșia Montană

Localnici și susținători ai Roșiei Montane participă, în ziua de duminică, 12 mai, la prima din cele cinci campanii de ecologizare a malurilor apelor...

Localnicii curăță apele la Roșia Montană

Localnici și susținători ai Roșiei Montane participă, în ziua de duminică, 12 mai, la prima din cele cinci campanii de ecologizare a malurilor apelor...

Ciolacu face un spital nou la Constanța dacă localnicii aleg un președinte de CJ din PSD

Premierul Marcel Ciolacu le promite locuitorilor din Constanța că statul va construi în zonă un spital județean nou, dar le atrage atenția că trebuie...
Ultima oră
Pe aceeași temă