6.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăLifestyleClubul Dinamo rămâne în insolvență

Clubul Dinamo rămâne în insolvență

Tribunalul Bucureşti a amânat miercuri cu o săptămână decizia de ieşire din insolvenţă a FC Dinamo, după ce ANAF s-a opus închiderii procedurii până la soluţionarea apelului la hotărârea de confirmare a planului de reorganizare, informează Mediafax.

“Instanţa a amânat pronunţarea pentru o săptămână. Este greu de estimat ce anume va dispune, pentru că Finanţele s-au opus la închiderea procedurii, motivând faptul că au formulat apel la hotărârea de confirmare a planului. În mod normal, nu este suspensiv de executare, este posibil ca instanţa să dispună fie închiderea procedurii şi reinserţia în activitatea economică a debitoarei, fie să spună că prorogă disputarea închiderii procedurii până când se soluţionează apelul înaintat către Curtea de Apel. Nu ştim încă ce se va întâmpla. A amânat pronunţarea o săptămână, practic joia viitoare vom cunoaşte soluţia”, a declarat administratorul judiciar Cătălin Dascăl.

Clubul condus de Ionuţ Negoiţă a acoperit în totalitate datoriile istorice la începutul lunii martie, cu două luni mai devreme decât prevedea planul de reorganizare aprobat de către instanţă, pentru a putea participa în sezonul 2016-2017 în cupele europene. În acest sens, la termenul de miercuri, SC FC Dinamo 1948 SA a solicitat închiderea procedurii de insolvenţă şi reinserţia societăţii în circuitul economic.

Conform planului de reorganizare, SC Dinamo 1948 SA a avut de achitat 3.486.133 de lei, adică 4,48 la sută din suma aferentă masei credale, care se ridica la momentul intrării în insolvenţă la 77.826.649 de lei, aproximativ 17,5 milioane de euro.

Categoriile cele mai dezavantajate prin prisma recuperării creanţelor au fost cele bugetare şi chirografare. Categoria creditorilor cu creanţe bugetare (în valoare de 24.442.264 de lei, conform tabelului defintiv de crenţe) au beneficiat, conform planului de distribuiri, de sume în proporţie de 5,93 la sută din totalul grupei, adică 1,45 milioane de lei. Pentru categoriile creanţelor chirografare şi creanţelor subordonate, de aproximativ 11,5 milioane de euro, nu a fost achitată de către SC Dinamo 1948 SA nicio sumă prin planul de reorganizare.

Dosarul prin care clubul Dinamo 1948 SA solicita deschiderea procedurii de insolvenţă a fost înregistrat în 13 mai, la Tribunalul Bucureşti.

SC Dinamo 1948 SA are trei acţionari, Ionuţ Negoiţă, cu 381.041 acţiuni, reprezentând 92,9368 la sută din total, Clubul Sportiv Fotbal Club Dinamo, cu 28.831 de acţiuni, reprezetând 7,0319 la sută, şi Cornel Dinu, cu 128 de acţiuni, reprezentând 0,0313 la sută.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă