5.4 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăLifestyleCluburile din Spania au făcut transferuri de aproape o jumătate de miliard...

Cluburile din Spania au făcut transferuri de aproape o jumătate de miliard de euro

Cluburile din Spania nu s-au uitat la bani când a venit vorba să îşi întărească loturile. Au cheltuit aproape 500 de milioane de euro pentru aducerea unor jucători de top.

Cele mai titrate echipe din Spania- Real, Atletico şi Barcelona au plătit pe transferuri- doar ele- peste 80% din cât au investit toate celelalte echipe din La Liga la un loc.

Cluburile din La Liga nu au făcut deloc economie. Ba din contră- este a doua oară consecutiv când sumele pentru transferuri cresc considerabil. Anul acesta, jucătorii de primă mână au fost scumpi rău- transferurile i-au costat pe spanioli 471,7 milioane de euro, cu peste 60 de milioane mai mult ca sezonul precedent. Nici nu avea cum să fie altfel. Dacă Real Madrid şi Barcelona au obişnuit cu sumele immense cheltuite pe transferuri, anul acesta şi Atletico a băgat bani mulţi în transferuri. Campioana Spaniei a plătit 112, 1 milioane de euro pe transferuri. Ieri, Atletico l-a adus, pentru 16 milioane de euro, pe Alessio Cerci de la Torino. A fost ultimul transfer al campioanei care se laudă cu zece jucători noi la echipă. Real Madrid, campioana Europei, l-a adus, tot ieri, pe Chicharito de la Mamchester United, sub formă de împrumut, şi se laudă cu patru jucători noi în această stagiune, în timp ce Barcelona are şapte nume noi.

Barcelona a dat lovitura cu cel mai scump transfer- l-a adus pe Luis Suarez, de la Liverpool,  pentru 81 de milioane de euro. Real Madrid a plătit 80 de milioane de euro lui Monaco, pentru aducerea starului de la Cupa Mondială, columbianul James Rodriguez. Tot la Real Madrid a ajuns şi campionul mondial, germanul Toni Kroos- pentru 30 de milioane de euro.  Atletico a plătit tot 30 de milioane de euro  pentru a-l aduce pe Antoine Griezmann de la Real Sociedad.

Şi echipele mai mici din Spania au dat bani grei pentru a-şi întări loturile. Astfel, Valencia a achitat 30 de milioane de euro pentru fotbaliști precum Andre Gomes, Mustafi, Orban sau De Paul, Sevilla a plătit 20 de milioane pentru Banega, Tremoulinas, Krychowiak și Aleix Vidal, Real Sociedad a dat 12 milioane aducându-i pe Granero și Finnbogason, iar Villareal 11,5 pentru Vietto, Jonathan dos Santos și Asenjo, potrivit jurnaliştilor de la Digi Sport.

Românul Cosmin Contra i-a adus, ieri,  la Getafe pe Naldo și Nounkeu, iar Valencia a încheiat perioada de mercato în ultimele secunde ale acesteia. L-a luat pe Negredo, de la Manchester City, sub formă de împrumut, aseară, la ora 23.59.

 

 

Cele mai citite

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...
Ultima oră
Pe aceeași temă