7.9 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăLifestyleCluburile Rapid şi Dinamo, sancţionate de Comisia de Disciplină. Care este motivul

Cluburile Rapid şi Dinamo, sancţionate de Comisia de Disciplină. Care este motivul

Cluburile Rapid şi Dinamo au fost sancţionate, miercuri, cu 50.625, respectiv 37.968 de lei penalitate sportivă de Comisia de Disciplină a Federației Române de Fotbal (FRF) ca urmare a incidentelor provocate de suporterii proprii la meciul direct din cadrul etapei a XXVI-a a Ligii I, relatează Mediafax

Gruparea giuleşteană a fost sancţionată pentru introducerea şi aprinderea de materiale pirotehnice în interiorul stadionului şi pentru aruncarea de obiecte în spaţiul de joc şi spre alţi spectatori.

“În baza art. 82.1 și 2, coroborat cu art. 83.2.b, se sancționează clubul FC Rapid cu o penalitate sportivă de 16.875 lei; În baza art. 82, coroborat cu art. 83.2.1.d, se sancționează clubul FC Rapid cu o penalitate sportivă de 50.625 lei; În baza art. 45.1 din RD, clubul FC Rapid va executa sancțiunea cea mai gravă, respectiv art. 83.2.d și o penalitate sportivă de 50.625 lei”, se menţionează în soluţia comisiei, informează site-ul oficial al LPF.

Citește și: Cristiano Bergodi, noul antrenor al Rapidului

De asemenea, FC Dinamo a fost sancţionată pentru introducerea şi aprinderea de materiale pirotehnice în interiorul stadionului şi pentru aruncarea de obiecte în spaţiul de joc şi spre alţi spectatori, dar comisia a stabilit un cuantum mai mic al penalizării.

“În baza art. 82, coroborat cu art. 83.2.d din RD, se sancționează clubul FC Dinamo cu o penalitate sportivă de 16.875 lei; În baza art. 82, raportat la art.83.2.b, se sancționează clubul FC Dinamo cu penalitatea sportivă de 37.968 lei; În baza art. 45.1 din RD, clubul FC Dinamo 1948 va executa sancțiunea cea mai gravă și anume penalitatea sportivă de 37.968 lei”, se menţionează pe site-ul citat.

Citește și: Dinamo a învins Rapid cu 2-0. Cine au fost marcatorii

În timpul meciului Dinamo – Rapid, încheiat cu scorul de 2-0, între suporterii celor două formaţii au avut loc mai multe incidente. În minutul 75, o parte a galeriei rapidiste a avut o altercaţie cu fanii dinamovişti de la Peluza Sud, aflaţi la Tribuna a II-a. Un suporter dinamovist a ajuns pe marginea gazonului, dar a fost reţinut de către stewarzi, iar ulterior Jandarmeria a intervenit în forţă în galeria rapidistă. Suporterul dinamovist care a ajuns aproape de teren a fost scos de stewarzi prin faţa galeriei rapidiste, care a aruncat cu scaune şi beţe în direcţia acestuia.

De asemenea, pe tot parcursul meciului cele două grupuri de suporteri au aprins şi aruncat spre spaţiul de joc fumigene şi petarde.

Cele mai citite

Bătălia pentru București – de la trivializare, la concept

Alegerile locale din București sunt importante pentru că dau trendul politic pentru celelalte competiții electorale ale anului în curs. Cătălin Cârstoiu pare a rămâne...

Iranul continuă ameninţările: Suntem gata să ne lovim inamicii cu avioane supersonice rusești

Prim-ministrul Benjamin Netanyahu la începutul şedinţei cabinetului: „ Vin acum de la întâlnirile cu miniştrii de externe din Marea Britanie şi Germania. Aseară am vorbit...

Partidul conservator din Croația a câștigat alegerile parlamentare

Conservatorii, aflați la putere în Croaţia, au ieşit pe primul loc în alegerile legislative, conform estimărilor iniţiale, dar cu mai puţine mandate decât în...
Ultima oră
Pe aceeași temă