21.8 C
București
sâmbătă, 11 mai 2024
AcasăLifestyleCM, program 15-16 iunie: Carnavalul fotbalului continuă cu meciuri tari

CM, program 15-16 iunie: Carnavalul fotbalului continuă cu meciuri tari

Maratonul fotbalistic, din Brazilia, este continuat cu alte meciuri tari săptămâna aceasta. Dacă duminică, după miezul nopții, Argentina întâlnește Bosnia, data de luni, 16 iunie, aduce un prim test pentru una dintre marile favorite la câștigarea turneului, Germania, care va evolua împotriva Portugaliei.

Grupa G, în care joacă Germania, Portugalia, Ghana și SUA, este una dintre cele mai interesante, având în vedere nivelul ridicat al fotbalului jucat de fiecare dintre cele patru selecționate, dar și faptul că selecționerii Germaniei și Statelor Unite ale Americii au făcut în trecut echipă pe banca tehnică a nemților. Până la meciul direct din 26 iunie, cele două reprezentative vor juca împotriva celorlalte două echipe din grupă, iar între selecționerii germani Jurgen Klinsmann (SUA) și Joachim Low (Germania) se va da o luptă mută.

Germania este favorită clară în meciul cu Portugalia, având în vedere lotul mai valoros, palmaresul și chiar evoluția la ultimele turnee internaționale. De asemeni, Germania s-a calificat fără probleme la Cupa Mondială, în timp ce Portugalia a învins Suedia, la baraj, după o dublă istorică (singurii marcatori au fost Ronaldo – 4 și Ibrahimovici – 2). Selecționerul german, Low, cu toate că nu are până acum realizări importante din poziția de principal, el l-a secundat pe Klinsmann la marile succese ale nemților din cadrul ultimelor turnee finale.

Dacă nemții au jucători care au dominat Europa în ultimele două sezoane, de cealaltă parte, Paulo Bento, care se află la cârma echipei sale din 2010, îl are poate pe cel mai valoros jucător al momentului, Cristiano Ronaldo, Balonul de Aur 2013. Ronaldo râvnește la glorie deplină în panteonul fotbalului portughez, însă pentru asta mai are nevoie să confirme și la Cupa Mondială, turneu în cadrul căruia, în 1966, Eusebio era golgheter cu 9 reușite, ducându-și echipa până în semifinale, acolo unde pierdea cu viitoarea campioană, Anglia.

Cealaltă partidă a zilei, din grupa G, Ghana – SUA, este una a surprizelor, având în vedere că cele două au mai jucat un singur meci oficial până acum, la mondialul din 2010, când s-au impus africanii cu 2-1. Atuul ghanezilor este Kevin Boateng, mijlocaș la Schalke 04, care poate face oricând diferența, în timp ce americanii îl au pe Jurgen Klinsmann, care a reputat succese importante atât ca jucător, cât și ca antrenor.

Partide 16 iunie: Germania – Portugalia (ora 19, Salvador, grupa G), Ghana – SUA (ora 01.00 – dimineața de 17 iunie, Natal, grupa G), Iran – Nigeria (ora 22, Curitiba, grupa F).

Bilanț întâlniri Germania – Portugalia: 9-3 (victorii), 5 (egaluri)

Bilanț întâlniri Ghana – SUA: 1-0 (victorii)

Bilanț întâlniri Iran – Nigeria: 0-1 (victorii)

Partide 15 iunie: Elveția – Ecuador (ora 19, Brasilia, grupa E), Franța – Honduras (ora 22, Porto Alegre, grupa E), Argentina – Bosnia (ora 01 – dimineața de 16 iunie, Rio de Janeiro)

Bilanț întâlniri Argentina – Bosnia: 2-0 (victorii). Echipele din celelalte două partide ale zilei de 15 iunie nu s-au mai întâlnit niciodată.

Cele mai citite

VIDEO. Mesajul lui Mbappe. Francezul a anunțat oficial că va părăsi PSG. “Este ultimul meu an”

După șase ani de activitate la Paris Saint-Germain, Kylian Mbappe (25 de ani) a luat decizia de a pleca. Speculațiile din presa internațională s-au...

VIDEO. Spectacol pe cerul României. Aurora boreală, la o intensitate care nu a mai fost observată de sute de ani

Aurora boreală, unul dintre cele mai fascinante fenomene naturale, a oferit un spectacol rar și uimitor în noaptea de vineri spre sâmbătă, surprinzând locuitorii...

Rusia – Ucraina, ziua 787: Peste 1.700 de localnici, nevoiți să se refugieze din Harkov

Ofensiva terestră rusă din regiunea Harkov din nord-estul Ucrainei a determinat evacuarea a 1775 de locuitori, a comunicat ast[zi în mediile sociale guvernatorul regiunii,...
Ultima oră
Pe aceeași temă