11.5 C
București
luni, 29 aprilie 2024
AcasăLifestyleCM 2014: Amical Belgia - SUA, anulat din cauza ambuteiajelor din Sao...

CM 2014: Amical Belgia – SUA, anulat din cauza ambuteiajelor din Sao Paulo

Meciul amical dintre Belgia și SUA, care ar fi trebuit să aibă loc, joi, la Sao Paulo, a fost anulat din cauza ambuteiajelor din metropola braziliană. Meciul trebuia să fie unul de pregătire, fără spectatori, înaintea partidelor oficiale din cadrul Cupei Mondiale.

Delegațiile celor două naționale stabiliseră să joace un ultim meci de pregătire înaintea celor din cadrul turneului final al Cupei Mondiale. Touși ambuteiajele din regiunea Sao Paulo, o metropolă cu circa 20 milioane locuitori, i-au speriat pe belgieni, care de frică să nu rămână blocați în trafic au anulat partida.

Marc Wilmots, selecționerul belgian, a preferat să-și menajeze lotul, având în vedere că baza de antrenament a Belgiei este situată la 50 de km de Sao Paulo, iar drumul până la locul desfășurării amicalului cu SUA s-ar fi putut transforma într-o adevărată corvoadă pentru lotul Belgiei. 

Wilmots și Jurgen Klinsmann, selecționerul german al SUA, stabiliseră amicalul cu mult timp înainte ca echipele lor să ajungă în Brazilia. Totuși, în locul amicalului belgienii vor efectua, joi, un antrenament cu porţile închise, la baza lor de pregătire, din Mogi das Cruzes.

Belgia va disputa primul meci oficial, la CM, împotriva Algeriei, pe stadionul din Belo Horizonte, pe data de 17 iunie. Belgia face parte din H, alături de Rusia, Algeria și Coreea de Sud.

SUA va juca primul meci împotriva selecționatei Ghanei, pe 16 iunie, la Natal. SUA evoluează în grupa G, considerată una a morții, alături de Germania, Portugalia și Ghana.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă