19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăLifestyleSe stabilesc optimile grupelor C și D, la Cupa Mondială: Italia-Uruguay, meciul...

Se stabilesc optimile grupelor C și D, la Cupa Mondială: Italia-Uruguay, meciul serii

Ultimele meciuri ale grupelor C și D, disputate marți seară, vor stabili cele 4 echipe care vor ajunge în optimile Cupei Mondiale de fotbal din Brazilia. În timp ce Italia și Grecia încă mai speră la un loc în ultimele 16 echipe, Anglia va îngroșa rândul naționalelor europene eliminate de la CM.

Grupele C și D își cunosc deja echipele care se vor califica în optimi de pe prima poziție. Columbia (C) și Costa Rica (D) sunt aproape sigure că vor termina pe primul loc, scenariul prin care ar putea coborî o poziție fiind unul aproape imposibil. Costa Rica mai poate fi detronată doar dacă pierde meciul cu Anglia, cu cel puțin 1-0, iar câștigătoarea meciului Italia – Uruguay se impune cu o diferență de 3-4 goluri. Situația este similară și în grupa Columbiei. În aceste condiții, cu echipele de pe primul loc cunoscute în proporție de 99%, cele mai importante meciuri din această seară vor fi cele care vor da echipele de pe locul al doilea și anume: Italia – Uruguay și Grecia – Coasta de Fildeș.

​Vezi aici LIVE TEXT Italia – Uruguay

Italia – Uruguay

Întâlnirea dintre cele două este poate cel mai așteptat meci din turul al treilea al grupelor, la fel ca și partida SUA-Germania, de pe 26 iunie. Italia și Uruguay sunt două echipe care atunci când se întâlnesc promit spectacol, până acum întâlnindu-se de 9 ori. Cu toate că de regulă nu se înscriu multe goluri, motiv pentru care Costa Rica poate sta liniștită pentru că nu-i va fi amenințată poziția de lider, partida are toate șansele să devină un clasic al Cupei Mondiale.

Italia – Uruguay va fi cel mai probabil un joc tactic până la jumătatea reprizei secunde, moment în care una dintre echipe va rupe ritmul și va începe adevăratul spectacol. Atât Italia, cât și Uruguay preferă să își hărțuiască adversarul și să profite de greșeli, eventual să înscrie pe contraatacuri, din acest punct de vedere europenii având un avantaj. În plus al doilea atu al Italiei este faptul că își poate permite să termine meciul la egalitate și tot se va califica în optimi.

Însă dincolo de defensiva greu de penetrat a italienilor sau de lupta tactică dintre cei doi antrenori va fi un duel a doi mari fotbaliști Mario Balotelli și Luis Suarez, ambii fiind decisivi pentru echipele lor în victoriile obținute.

Având în vedere situația din clasament și rezultatele de până acum, doar una dintre cele două echipe se va putea califica în optimi, după ce ambele au pierdut cu naționala Costa Ricăi. Totuși uruguayenii au un moral mult mai ridicat, după victoria aproape istorică în fața Angliei, scor 2-1, în timp ce italienii s-au văzut învinși în ultimul meci de Costa Rica, scor 0-1.

Meciuri Italia – Uruguay: 2-3 (victorii), 4 (egaluri), 9-10 (goluri)

Partide grupa D: Italia – Uruguay (ora 19.00, Natal), Costa Rica – Anglia (ora 19.00, Belo Horizonte).

Grecia – Coasta de Fildeș

Una dintre ultimele echipe europene rămase în competiție, Grecia luptă și ea pentru a prinde optimile. Cu toate că nu a dat niciun gol, înscasând 3 în schimb în meciul cu echipa Columbiei, a reușit o remiză importantă cu Japonia, scor 0-0. Coasta de Fildeș pornește însă cu prima șansă având în vedere că a bătut Japonia cu 2-1 și are 3 puncte.

Meciul Grecia – Coasta de Fildeș rămâne o bătălie pentru ultimul loc care duce în optimi din această grupă. Columbia are o misiune ușoară cu reprezentativa niponă și se va califica, cel mai probabil, de pe prima poziție.

Grecia și Coasta dee Fildeș nu au mai disputat niciodată un meci direct, astfel că partida din această seară se anunță o surpriză.

Partide grupa C: Grecia – Coasta de Fildeș (ora 23.00, Fortaleza), Japonia – Columbia (ora 23.00, Cuiaba).

Cele mai citite

Oamenii de știință din Israel au făcut o descoperire remarcabilă legată de o supernovă

În urmă cu aproximativ 20 de milioane de ani, într-o galaxie nu foarte îndepărtată, o stea de mari dimensiuni a explodat şi a trimis...

GALERIE FOTO. Iubita lui Kevin Trapp a făcut duș în aer liber

Modelul brazilian Izabel Goulart, una dintre cele mai cunoscute iubite de fotbalist din lume, și-a înebunit milioanele de urmăritori de pe Instagram după ce...

Te confrunți cu durere la nivelul genunchiului? Cum recunoști ruptura de menisc și ce poți face pentru a o trata

Durerile articulare pot apărea foarte frecvent ca urmare a unei serii largi de cauze și factori de risc, ceea ce înseamnă că pentru a...
Ultima oră
Pe aceeași temă