12.2 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăLifestyleCM Rusia 2018: România, în grupă cu Danemarca. Adversarele tricolorilor din preliminarii

CM Rusia 2018: România, în grupă cu Danemarca. Adversarele tricolorilor din preliminarii

UPDATE: România şi-a aflat adversarele din preliminariile Cupei Mondiale din Rusia, din 2018. Tricolorii vor evolua în grupa E, în care va juca şi Danemarca, în urma tragerilor la sorți de sâmbătă de la Sankt Petersburg.

GRUPA E: România, Danemarca, Polonia, Muntenegru, Armenia, Kazakhstan.

Citește și CM 2018: Tricolorii, GREU de calificat! Analiza adversarilor din Grupa E

România își va afla adversarele din preliminariile Cupei Mondiale 2018 în urma tragerii la sorți de sâmbătă de la Sankt Petersburg, Rusia. Tricolorii vor beneficia de statutul de cap de serie, însă acest lucru nu garantează o grupă cu adversari accesibili.

România va intra in urna 1, a capilor de serie, la tragerile la sorți din Rusia, țara gazdă a turneului final din 2018. Statutul de favorită, căpătat o fată cu ascensiunea fulminantă în clasamentul FIFA până pe locul 8 mondial, va feri echipa lui Anghel Iordănescu de adversari precum: Germania, Belgia, Olanda, Portugalia, Anglia, Țara Galilor, Spania și Croația.

Citește și România, cap de serie în preliminariile CM 2018

Portugalia sau Țara Galilor nu ar fi fost niște adversari de speriat pentru tricolori, mai ales că lusitanii au avut rezultate îndoielnice în ultimii ani, iar statutul lui Cristiano Ronaldo nu pare să ajute foarte mult reprezentativa acestei țări. În schimb alți adversari, mult mai periculoși față de cele două națiuni, au fost repartizați în urna a doua, chiar și în a treia.

Cea mai periculoasă grupă în care ar putea fi repartizată România: Italia/Franța, Suedia/Ucraina, Turcia/Norvegia, Finlanda, Kazakstan. Într-o astfel de grupă tricolorilor le-ar fi foarte dificil să termine cel puțin pe locul al doilea pentru a intra în baraj. Doar locul 1 se califică automat, în timp ce cele mai bune 8 locuri 2 din cele 9 merg la baraj.

Citește și Becali se apucă de “vopsit” jucătorii. Preţul plătit de Steaua pentru a evita INSOLVENŢA

Pe de altă parte tricolorii ar putea avea o grupă cu doar 5 echipe. Patru echipe din urna 1 vor fi repartizate automat în grupe cu 6 reprezentative, astfel că 2 dintre cele 5 echipe rămase în prima urnă vor evolua în grupe cu 5 echipe. 

Cea mai ușoară grupă pentru România ar include adversari ca: Islanda, Albania/Scoția, Feroe, Armenia, San Marino.

 

 

 

 

Cele mai citite

Statele membre NATO sunt profund îngrijorate „ de activitățile rău intenționate ale Rusiei” pe teritoriul Alianței

Statele membre ale NATO s-au declarat joi "profund preocupate de activităţile rău intenţionate" ale Rusiei "întreprinse recent pe teritoriul Alianţei" şi care "constituie o...
Ultima oră
Pe aceeași temă