10.6 C
București
luni, 13 mai 2024
AcasăLifestyleCNA a aprobat transformarea televiziunii Transilvania Live, care va difuza Liga 1,...

CNA a aprobat transformarea televiziunii Transilvania Live, care va difuza Liga 1, în Look Plus

Consiliul Naţional al Audiovizualului a aprobat, în şedinţa de joi, transformarea  televiziunii Transilvania Live în Look Plus, care va difuza în următorii cinci ani meciurile din Liga 1, alături de o altă televiziune denumită Look TV. De asemenea, CNA a mai aprobat  şi noul acţionariat al NCN Studio TV S.A, dar şi al societăţii Transilvania Look S.A., care deţine două licenţe audiovizuale pentru televiziunea Look TV (o licenţă de satelit şi o licenţă de cablu).

Principalul acţionar al televiziunilor Look TV şi Transilvania Live, care vor difuza meciurile din Liga 1 şi din Cupa Ligii în următorii cinci ani este Benno Heidelberger, prin intermediul societăţii Librum Investment Inc.

Potrivit informaţiilor obţinute de MEDIAFAX pe 16 iunie, acţionarii NCN Studio TV S.A., firma care deţine licenţa Transilvania Live, sunt Intel Sky Broadcast Ltd. (99,4051%) şi Mariana Mureşan (0,5949%), iar acţionarii Transilvania Look S.A., care deţine licenţa audiovizuală a televiziunii Look TV, sunt Intel Sky Broadcast Ltd. (99%) şi Arpad Paszkany (1%).

Televiziunile generaliste Look TV şi Transilvania Live au anunţat, pe 2 aprilie, într-un comunicat remis agenţiei Mediafax, că au încheiat un memorandum de înţelegere cu Intel Sky Broadcast Ltd. privind difuzarea în direct a meciurilor de fotbal din campionatul Liga I şi Cupa Ligii.

Liga Profesionistă de Fotbal a anunţat, pe 4 martie, semnarea unui parteneriat media pe cinci ani cu firma Intel Sky Broadcast din Malta, având ca obiect comercializarea drepturilor de difuzare a meciurilor din Liga I. Conform contractului, Liga Profesionistă de Fotbal va încasa anual de la Intel Sky Broadcast suma netă de 27,5 milioane de euro pe sezon în cei cinci ani.

Compania UPC şi platforma sa de satelit, Focus Sat, au anunţat, pe 5 iunie, într-un comunicat remis Mediafax, că vor difuza toate meciurile din cadrul campionatului Ligii 1 şi din Cupa Ligii în următorii cinci ani.

Pe de altă parte, compania de telecomunicaţii RCS&RDS a anunţat, pe 29 mai, într-un comunicat remis Mediafax, că a depus plângere la Consiliul Concurenţei împotriva Ligii Profesioniste de Fotbal, întrucât "vânzarea drepturilor de difuzare a meciurilor din Liga 1 s-a făcut cu încălcarea legislaţiei concurenţei".

Cele mai citite

Bursa de la Bucureşti a câştigat 1,86 miliarde de lei la capitalizare, în această săptămână

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a câştigat 1,86 miliarde de lei la capitalizare, în această săptămână, iar valoarea tranzacţiilor cu acţiuni a crescut cu...

Localnicii curăță apele la Roșia Montană

Localnici și susținători ai Roșiei Montane participă, în ziua de duminică, 12 mai, la prima din cele cinci campanii de ecologizare a malurilor apelor...

Cutremur puternic în apropierea graniței dintre Mexic și Guatemala

Un cutremur cu magnitudinea 6,4 s-a produs duminică dimineață în apropierea coastei statului mexican Chiapas, a anunțat Institutul Geologic al Statelor Unite, potrivit Reuters. Cutremurul...
Ultima oră
Pe aceeași temă