11.5 C
București
joi, 16 mai 2024
AcasăLifestyleCongresul extraordinar al FIFA decide, vineri, cine va fi noul președinte al...

Congresul extraordinar al FIFA decide, vineri, cine va fi noul președinte al organizației

Congresul extraordinar al Federației Internaționale de Fotbal (FIFA) decide, vineri, la Zurich, cine va fi următorul președinte al organizației, potrivit Agerpres.

La congres participă reprezentanți a 209 federaţii afiliate la FIFA. 

Congresul are loc într-un moment în care forul fotbalistic mondial se confruntă cu cea mai gravă criză din istoria sa, ca urmare a imensului scandal de corupţie pe scară largă declanşat de anchetele justiţiei americane şi elveţiene.  

Citește și:  Blatter şi Platini află, săptămâna viitoare, verdictul comisiei de recurs a FIFA

Italio-elveţianul Gianni Infantino, actualul secretar general al UEFA, şi şeicul Salman bin Ebrahim Al Khalifa din Bahrein sunt consideraţi favoriţi ai scrutinului care urmează să debuteze în jurul prânzului. Ceilalţi trei candidaţi sunt francezul Jerome Champagne, fost secretar general adjunct al FIFA, prinţul iordanian Ali Al Hussein, fost vicepreşedinte al FIFA, şi omul de afaceri sud-african Tokyo Sexwale. 

În 21 decembrie, preşedintele FIFA, Joseph Blatter, şi şeful Uniunii Europene de Fotbal (UEFA), Michel Platini, au primit o interdicţie de a desfăşura orice tip de activitate care vizează fotbalul, pentru o perioadă de 8 ani, urmând ca ei să fie supuşi unei investigaţii etice, într-un dosar în care Blatter este acuzat că i-a dat 1,8 milioane euro lui Platini.

Citește și: Blatter și Platini, opt ani de suspendare. Prima reacție a oficialilor

Platini, președintele UEFA, a fost suspendat din cauza plății de 1,8 milioane euro primită de la președintele Blatter, în 2011, pentru serviciile ­francezului în calitate de consilier în perioada 1999-2002. Lui Blatter i se reproșează de ­asemenea că a încheiat în 2005 un ­contract cu Federația din Caraibe, condusă de Jack ­Warner, ­contract ce a fost ­defavorabil pentru FIFA. Blatter este ­cercetat de justiția elvețiană, care l-a audiat pe Platini în calitate de martor asistat.

Cele mai citite

Reporterul Pro Tv Marius Buga condamnat pentru sex cu doi minori instituționalizați

Jurnalistul Marius Buga a fost condamnat la doi ani şi opt luni de închisoare pentru sex cu doi minori instituţionalizaţi, conform deciziei luată marţi...

Comisia Europeană a înrăutăţit semnificativ prognoza privind deficitul guvernamental al României în 2024

Comisia Europeană a îmbunătăţit uşor, la 3,3%, estimările privind creşterea economiei româneşti în acest an, graţie accelerării consumului privat şi veniturilor mai mari, dar...
Ultima oră
Pe aceeași temă