18.7 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăLifestyleCopos a scăpat de sporul de pedeapsă de 6 luni. Rămâne cu...

Copos a scăpat de sporul de pedeapsă de 6 luni. Rămâne cu 4 ani de închisoare

Gheorghe Copos, fostul finanțator al clubului FC Rapid, a scăpat de sporul de pedeapsă de 6 luni de închisoare, după ce Tribunalul București i-a admis contestația. 

Copos își va ispăși mai departe cei patru ani de închisoare cu executare, la care a fost condamnat, în august 2014, în Dosarul "Loteria I". El mai primise anterior și o condamnare de 3 ani și 8 luni în Dosarul Transferurilor. După contopirea celor două dosare, el urma să mai primească un spor de 6 luni. Tribunalul Bucureşti a admis, joi, contestaţia, în urma căreia omul de afaceri a fost absolvit de sporul de pedeapsă.

În 5 decembrie 2014, Judecătoria Sectorului 5 dispusese contopirea pedeapsei de patru ani de închisoare cu executare în dosarul în care Copos a fost găsit vinovat că a făcut evaziune fiscală de peste un milion de euro, cu ocazia vânzării unor spaţii ale firmei Ana Electronic către Loteria Română, cu cea de trei ani şi opt luni primită în dosarul transferurilor de jucători. Instanţa a decis ca Gheorghe Copos să execute pedeapsa cea mai grea, de patru ani, la care a adăugat încă şase luni, având în vedere că cele două infracţiuni sunt concurente, conform Mediafax.

Magistratul de la Judecătoria Sectorului 5 care a dat soluţia în dosar a arătat că cele trei fapte de evaziune fiscală comise de Gheorghe Copos, pentru care a fost condamnat, "denotă o predilecţie" şi "o specializare" în comiterea acestui tip de faptă. Judecătorul mai arată în motivare că "neaplicarea vreunui spor de pedeapsă în acest caz nu ar putea constitui decât o încurajare pentru orice persoană de a comite noi infracţiuni, ştiind că astfel va beneficia de impunitate", iar referior la cuantumul sporului notează că cel de 12 luni cerut de procurororul DNA este unul "excesiv".

În primul dintre dosare, Copos era acuzat că a făcut afaceri "profitabile" cu Loteria Română, în urma cărora a adus un prejudiciu statului de peste un milion de euro. Mai exact, omul de afaceri nu şi-a plătit obligaţiile fiscale, el ascunzând faptul că deţine 38 de spaţii comerciale, prin aşa-zisa vânzare a acestora către Compania Naţională Loteria Română.

În cel de-al doilea dintre dosarele în care Copos a fost condamnat la închisoare cu executare, în 4 martie, el s-a dovedit a fi vinovat că s-a implicat în efectuarea de tranzacţii ilegale în cazul transferurilor unor fotbalişti către cluburi din străinătate. Alături de ceilalţi oameni de fotbal implicaţi în acest caz – Ioan Becali, Victor Becali, Mihai Stoica, Jean Pădureanu, Gheorghe Popescu, Gheorghe Neţoiu şi Cristian Borcea -, Copos ar fi produs un prejudiciu total de aproape 1,5 milioane de dolari în dauna statului şi de peste 10 milioane de dolari în dauna a patru cluburi de fotbal.

Cele mai citite

Rusia îl urmărește penal pe președintele ucrainean Zelenski

Rusia a deschis o acţiune penală împotriva preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski şi l-a trecut pe lista persoanelor căutate, a relatat sâmbătă agenţia de presă...

VIDEO. Adina Buzatu ne face ținuta pentru masa de Paște: “Nu arată bine să ai decolteul până la buric!”

Adina Buzatu, stilistă română specializată în vestimentația masculină și nu numai, a vorbit despre ținuta pe care trebuie să o abordăm pentru masa de...

Un înalt oficial rus acuză NATO că se pregătește de un conflict cu Rusia

Maria Zaharova, purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe al Rusiei, a afirmat sâmbătă că exercițiile militare ale NATO, numite Steadfast Defender, desfășurate pe...
Ultima oră
Pe aceeași temă