13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăLifestyleUEFA plănuiește un amical între Coreea de Nord și Coreea de Sud,...

UEFA plănuiește un amical între Coreea de Nord și Coreea de Sud, după 11 ani

Preşedintele FIFA, Gianni Infantino, vrea să organizeze un meci amical de fotbal între Coreea de Nord şi Coreea de Sud. Naţionalele de fotbal ale celor două ţări au mai jucat două meciuri amicale în 1990 şi unul în 2005, conform Reuters. 

Preşedintele FIFA, elveţianul Gianni Infantino, are planuri mari în primul său an de mandat. Născut la Blig-Glis, Gianni Infantino are dublă cetăţenie, elveţiană şi italiană, este de profesie avocat şi a terminat cursurile celebrei Universităţi de la Fribourg (Elveţia). Infantino a ocupat funcţia de secretar general al UEFA până în 2009, iar pe 26 februarie 2016 a fost ales prin vot în funcţia de preşedinte al FIFA. Numele lui Gianni Infantino apare şi în Dosarul Panama.

Echipele naţionale de fotbal ale Coreei de Nord şi Coreei de Sud s-au întâlnit de două ori în octombrie 1990 şi o dată în 2005, într-o partidă disputată la Seul.

Cele două țări s-au aflat în război în perioada 25 iunie 1950-27 iulie 1953. 

Războiul Coreei a fost un conflict militar între Republica Coreea şi Republica Populară Democrată Coreeană. Coreea de Sud a avut drept aliaţi Naţiunile Unite, iar Coreea de Nord a fost sprijinită de Republica Populară Chineză, cu ajutor militar din partea Uniunii Sovietice. Războiul a început la data de 25 iunie 1950, iar finalul războiului a coincis cu semnarea unui armistiţiu la data de 27 iulie 1953.

Războiul a pornit din cauza delimitării fizice a Coreei printr-un acord al Aliaţilor victorioşi în Războiul Pacificului. Peninsula Coreea a aparţinut Japoniei din anul 1910 până la finele celui de-al Doilea Război Mondial.

În 1945, în urma capitulării Japoniei, administraţia americană a împărţit peninsula de-a lungul paralelei 38, trupele americane ocupând partea de sud, iar cele sovietice partea de nord.

Cele mai citite

Modificări ale liniilor STB 90 și 201

Începând de sâmbătă, 30.03.2024, traseele liniilor urbane 90 și 201 se comasează, urmând ca noul traseu organizat între terminalele „Arena Națională” și „Semănătoarea” să...

Românii din Spania se încred în România: trimit bani, transferă expertiză și atitudine sănătoasă

Repatriot, platforma care conectează românii din afara granițelor cu țara, a condus misiunea economică România-Spania, desfășurată în perioada 21-27 martie în Barcelona și Insulele...

Proiect de pace durabilă

Anulată de două războaie în curs, Ucraina și Gaza, și umbrită de conflicte potențiale, precum cel din jurul Taiwanului, pacea este din nou tematizată....
Ultima oră
Pe aceeași temă