8.6 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăLifestyleCORESPONDENȚĂ: Ziua a patra la Euro 2016 - rezultatele și marcatorii

CORESPONDENȚĂ: Ziua a patra la Euro 2016 – rezultatele și marcatorii

EURO 2016. Cea de-a patra zi a CE din Franța a avut în prim plan meciuri foarte frumoase. În prima confruntare a zilei, Spania, campioana en-titre a continentului, a trecut la limită, scor 1-0, de Cehia.

Gerard Pique a adus “izbăvirea” pe finalul disputei, în minutul 87. Furja Roja s-a chinuit, în multe momente, în fața unei adversare extrem de incomode – o formație a Cehiei care a jucat foarte deschis, dar mai ales intelligent. În grupă, situația este următoarea: Croația – lider, Spania – pe doi, iar Cehia și Turcia sunt fără punct.

Citește și: EURO 2016: Croația, Polonia și Germania, câștigătoarele zilei a treia la CE

Meciul doi al zilei de luni, Irlanda-Suedia, s-a jucat  pe Stade de France, în prezența a (75000 spectatori), arena unde un colet suspect a pus pe jar autoritățile franceze, cu doar două ore înainte de startul disputei. A fost, din fericire, o alarmă falsă.

În meciul al doilea al zilei, Irlanda a marcat ambele goluri ale duelului cu Suedia în Grupa E și, astfel, “verzii” au fost nevoiți să se mulțumescă doar cu o remiză, la partida de debut în turneul final european (1-1).Hoolahan a deschis scorul în min (48′), iar coechipierul Clark a închis tabela cu un autogol (71′) – centrarea aparținându-i starului Zlatan Ibrahimovic.

Citește și: EURO 2016. Un deputat de la Moscova le recomandă suporterilor ruși să CONTINUE să se bată

Meciul dintre Italia și Belgia a fost ultima întâlnire a a zilei de luni. Azurii s-au impus până la urmă, depășind echipa similară a Belgiei, scor 2-0. Primul gol al partidei de pe Stades des Lumieres a fost marcat de Giaccherini, care a fost servit pefect de Bonucci (32′). În minutele de prelungiri, Pelle a înscris spectaculos pentru 2-0, din pasa lui Candreva (90+2′).

Italia obține, astfel, trei puncte, la capătul unui meci frumos, cu ocazii de ambele părți. Belgia nu a reusit să înscrie, deși a avut ocazii mari. La scorul de 1-0, aflat față în față cu Buffon, Lukaku a trimis peste poartă dintr-o poziție ideală, după o pasă foarte bună a lui Hazard și a irosit ocazia egalării în min (53′). Belgienii au trecut pe lângă golul egalării și în minutul 89, când Fellaini a fost desposedat de italieni, la doar trei metri de poarta adversă.

Astfel, după ziua a patra la Euro 2016, Spania și Italia și-au respectat statutul de mari favorite, în timp ce Suedia și Irlanda au strâns doar un punct, iar Belgia și Cehia rămân marile perdante ale zilei.

Cele mai citite

Bătălia pentru București – de la trivializare, la concept

Alegerile locale din București sunt importante pentru că dau trendul politic pentru celelalte competiții electorale ale anului în curs. Cătălin Cârstoiu pare a rămâne...

Partidul conservator din Croația a câștigat alegerile parlamentare

Conservatorii, aflați la putere în Croaţia, au ieşit pe primul loc în alegerile legislative, conform estimărilor iniţiale, dar cu mai puţine mandate decât în...

Motivul incredibil pentru care Israelul a blocat ajutoare cruciale pentru Gaza

Israelul a blocat ajutoare cruciale din motive de securitate insuficiente, a declarat șeful unei organizații de caritate care încearcă să trimită echipamente în Gaza,...
Ultima oră
Pe aceeași temă