17.2 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăLifestyleCosmin Contra, favorit la preluarea echipei naţionale de fotbal a României

Cosmin Contra, favorit la preluarea echipei naţionale de fotbal a României

Cosmin Contra- antrenor al echipei naţionale de fotbal şi Anghel Iordănescu, director tehnic, este varianta preferată de şefii FRF în cazul în care Piţurcă lasă naţionala descoperită înainte de meciul cu Irlanda de Nord, din 14 noiembrie, ultimul din acest an. 

Sunt semne că Victor Piţurcă şi-ar putea lua adio de la echipa naţională înainte de meciul cu Irlanda de Nord. Ieri, a ajuns la Bucureşti Ibrahim Mansour Al Balawi, președintele clubului saudit Al Ittihad, care vrea să dicute cu Piţurcă ultimele detalii ale contractului.

Dacă Piţurcă îşi dă acordul, atunci naţionala rămâne fără technician. Este o variant pentru care conducerea FRF are soluţii. “Dacă lucrurile se precipită și domnul Pițurcă ia o decizie zilele astea, noi suntem pregătiți cu o variantă imediată, pe care eu n-aș numi-o interimară. O să vedeți și de ce, la vremea respectivă, dacă se va întâmpla așa, pentru că are toate șansele ca acest provizorat să devină definitiv. E în funcție numai de rezultate”, a spus Andrei Vochin, consilierul preşedintelui FRF; Răzvan Burleanu, la Digi Sport.

Potrivit postului de televiziune, banca tehnică a echipei naţioanale ar putea fi preluată de Cosmin Contra, fostul antrenor al Petrolului, în prezent antrenor la Getafe, în liga spaniolă. El ar fi ajutat de directorul tehnic Anghel Iordănescu.

Contra are 38 de ani şi mai are doi ani de contract cu spaniolii. Nu se ştie dacă va continua însă pe banca lui Getafe. Şi asta pentru că echipa are un nou patron şi, pe de altă parte, are doar 7 puncte după 7 meciuri, fiind în zona sensibilă a clasamentului, la trei puncte de lanterna roşie.

”În primul rând, este o onoare pentru orice antrenor să primească o astfel de ofertă. Cât despre mine, este greu să vin eu acum la națională. Mai am doi ani de contract la Getafe, nu pot pleca cum vreau eu de aici”, a spus Contra.

Anghel Iordănescu are 64 de ani și a fost selecționerul României între 1993 și 1998, în primul mandat, apoi între 2002 și 2004, în cel de-al doilea. Este tehnicianul care l-a debutat pe Contra la națională, în 1996. Totodată, are cele mai bune performanțe ca selecționer, sferturid e finală la Cupa Mondială din 1994.

Dacă rezultatul cu Irlanda de Nord va fi unul pozitiv, atunci interimatul celor doi s-ar putea transforma într-un contract pe termen lung.

România întâlneşte Irlanda de Nord, pe 14 noiembrie la Bucureşti, în grupa F din preliminariile Euro 2016.

 

Cele mai citite

Curtea Penală Internațională cere arestarea șefilor Hamas dar și a premierului Netanyahu

Curtea Penală Internațională (CPI) cere arestarea principalilor lideri ai grupării Hamas dar și a premierului Israelului, Benjamin Netanyahu. Karim Khan, procurorul șef al CPI, a...

Natalia Iocsak, prima femeie care a câștigat o etapă din Campionatul Național de Drift

Băimăreanca Natalia Iocsak a câștigat prima etapă din Campionatul Național de Drift, care a avut loc în weekend la Arena Națională din Capitală, devenind...

GALERIE FOTO. Camila Giorgi, retragere misterioasă din tenis. Motivul pentru care se zvonește că ar fi fugit în Statele Unite

Camila Giorgi, una dintre cele mai sexy jucătoare din circuitul feminin, a ales să se retragă din tenis într-un mod bizar. Italianca de 32 de...
Ultima oră
Pe aceeași temă