12.9 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăLifestyleCronica unei alte seri magice din Liga Campionilor: Ici c'est Paris!

Cronica unei alte seri magice din Liga Campionilor: Ici c’est Paris!

Liga Campionilor a avut parte de o nouă seară magică, marți, când au avut loc atât confruntări ale granzilor Europei, precum PSG – Barcelona, cât și meciuri cu final spectaculos, cum ar fi Șahtior – Porto. 

Cea mai râvnită competiție fotbalistică din Europa a ajuns la cea de a doua etapă din faza grupelor, meciurile din grupele E-H având loc marți seară. Suporterii au avut parte de spectacol pe toate cele 8 stadioane pe care s-a jucat aseară, însă cel mai așteptat meci a fost cel dintre PSG și Barcelona.

PSG – Barcelona 3-2 (David Luiz '10, Verrati '26, Matuidi '54 / Messi '12, Neymar '56)

Cel mai puternic meci din grupele E-H, partida PSG – Barcelona a fost înainte de toate o confruntare a două ideologii diferite despre fotbal, a doua stiluri de joc diferite, iar asta în ciuda faptului că între unii jucători din cele două tabere există prietenii mai vechi. Fără starul Zlatan Ibrahimovic, care a privit meciul de pe banca, echipa șeicilor s-a descurcat surprinzător de bine. PSG a arătat o nouă față și a avut un joc mai interesant chiar și decât atunci când evoluează cu Ibra. Scorul a fost deschis rapid, de către David Luiz, fundașul achiziționat de la Chelsea, singura mutare importantă făcută în această vară de către francezi – amintim că PSG a fost restricționată de către legea Fairplay-ului Financiar, introdusă în ultimii ani, care le impune cluburilor să cheltuie pe transferuri în funcție de veniturile încasate, astfel încât să nu mai apară aproape peste noapte echipe gigant care să distrugă spectacolul fotbalistic.

Barcelona a fost aproape pe întreaga durată a meciului cu un pas în urmă francezilor, ceea ce s-a văzut și la scor. După golul din minutul 10, al lui Luiz, a urmat replica lui Messi, care a înscris în minutul 12. Situația s-a repetat și la ultimele 2 goluri, Matuidi (PSG) 54' și Neymar (Barcelona) 56'. Barcelona a fost probabil surprinsă și de stilul de joc al parizienilor, care a trebuit să fie schimbat după ce starul suedez a rămas pe bancă. Ibrahimovic este accidentat, astfel că rămâne de văzut când se va mai putea baza pe el Laurent Blanc. Meciul PSG – Barcelona, disputat pe frumoasa arenă Parc de Princes, a fost astfel la discreția francezilor, cu toate că și catalanii au avut câteva ocazii de egalare uriașe. "Ici c'est Paris" este deviza fanilor lui PSG care au creat o atmosferă superbă pe unul dintre cele mai moderne stadioane din lume.

Șahtior – Porto 2-2 (Alex Teixeira '52, Luiz Adriano '85 / Jackson Martinez '89 penalti şi '90+4)

Mircea Lucescu a avut partea de un meci de coșmar la Liov, acolo unde își dispută Șahtior meciurile după ce a părăsit Donețkul în urma crizei politico-militare din regiune. Ca de obicei brazilienii lui Lucescu a deschis recitalul, cu toate că portughezii puteau deschide ei primii scorul, în prima repriză, când au ratat un penalti. Seara magică a echipei ucrainene a devenit însă una de coșmar în minutul 89, la doar 4 minute de golul de 2-0, când Porto a obținut un al doilea penalti, pe care de această dată a reușit să-l transforme. Arma secretă a lui Porto s-a numit Jackson Martinez, marcatorul ambelor goluri ale portughezilor, care a fost introdus pe teren abia în minutul 65. Zecile de mii de suporteri de pe moderna arenă din Liov au fost reduși la tăcere, în timp ce portughezii au obținut cel mai spectaculos egal din această ediție de Liga Campionilor.

După o remiză albă cu Bilbao, în deplasare, Șahtior are doar 2 puncte la finalul primelor etape, ocupând locul 3 în grupa H. 

Manchester City – AS Roma 1-1 (Aguero '4 / Totti '23)

Un alt duel puternic al competiției a fost cel din cealaltă echipă a șeicilor din Europa, Manchester City și romanii lui Francesco Totti, un jucător încă "greu de pensionat". Cu toate că britanicii porneau cu prima șansă, romanii au luptat pentru tot meciul și și-au creat ocazii importante de gol. City, la fel ca și PSG, afectată de legea Fairplay-ului Financiar, a avut în mare parte același lot pe care îl folosea și sezonul trecut. Starul echipei, argentinianul "Kun" Aguero, a deschis scorul încă din minutul 4, ceea ce i-a făcut pe zecile de mii de fani alb-albaștri să jubileze. City a avut și alte ocazii importante, însă echipa care a înscris a fost Roma, veteranul Totti reușind un nou record – cel mai în vârstă marcator din Liga Campionilor, la cei 38 de ani ai săi.

Meciul nu a mai fost la fel de incitant în partea a doua, iar cele două cluburi au trebuit să se mulțumească doar cu un singur punct, ceea ce oricum pentru Roma reprezintă un rezultat mare.

Acestea au fost cele mai spectaculoase partide din ziua de marți. În celelalte 5 meciuri de remarcat a fost înfrângere celor de la Bilbao, scor 1-2 cu Bate Borisov (Belarus) sau victoria la limită a granzilor de la Bayern Munchen, scor 1-0 (penalti Muller), în fața rușilor de la ȚSKA Moscova. Un meci interesant a fost și Sporting Lisabona – Chelsea, scor 0-1. Mourinho nu a mai putut face spectacol împotriva conaționalilor de la Porto, astfel că elevii săi de la Chelsea au avut un meci destul de stingher. Fostul fotbalist Marco Silva (37 ani), un alt nume nou intrat de curând în rândul tehnicienilor europeni, a reușit să desfacă bine jocul lui Chelsea și nu mult le-a lipsit elevilor săi de la obținerea unui punct important.

Miercuri urmează o altă seară mare în cea dintâi competiție a Europei. Dacă echipa lui Moți, Ludogoreț, are un meci de vis, la Sofia, împotriva lui Real Madrid, cea de a doua echipă din capitala spaniolă, Atletico, primește pe teren propriu vizita celor de la Juventus. În sezonul trecut Atletico spulbera o altă echipă italiană, AC Milan, scor 4-1, pe Vicente Calderon, însă rămâne o surpriză dacă va reuși același lucru și împotriva mult mai puternicului Juve.

Vezi programul și rezultatele complete ale celei de a doua etape a Ligii Campionilor

 

 

Cele mai citite

O rețea vietnameză de trafic de migranți, care cerea între 15.000 și 18.000 euro de migrant, a fost destructurată

O operațiune comună la care au participat autoritățile de aplicare a legii din Franța și Regatul Unit, cu sprijinul Europol, a dus la dezmembrarea...

Nicu Ștefănuță: „În sfârșit, directiva privind violența împotriva femeilor a fost adoptată”

În ultima sesiune plenară din legislatura actuală, Parlamentului European a votat primul act legislativ al UE privind violența împotriva femeilor și violența domestică, care...

Peste 200 de locuri de muncă pentru români oferite de angajatorii europeni

Agenția Municipală pentru Ocuparea Forței de Muncă București (AMOFM) a transmis o veste îmbucurătoare pentru cei în căutare de oportunități de angajare, informând că...
Ultima oră
Pe aceeași temă