10.3 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăLifestyleCronica Finalei UEFA Champions League: Un trofeu, două echipe și restul lumii

Cronica Finalei UEFA Champions League: Un trofeu, două echipe și restul lumii

Real Madrid a cucerit a unsprezecea Ligă a Campionilor, după o finală cu Atletico Madrid care a avut nevoie de prelungiri şi executarea loviturilor de departajare pentru desemnarea câştigătoarei.

După 1-1 la finalul primelor 90 de minute de joc, meciul a curs spre executarea loviturilor de la 11 metri, unde fundaşul Juanfran a fost singurul care a ratat. O ratare care a trimis trofeul din nou la Real Madrid. Sergio Ramos, Cristiano Ronaldo şi ceilalţi galactici au declanşat imediat petrecerea, iar ieri dimineaţă au revenit de la Milano la Madrid pentru a le prezenta strălucitorul trofeu fanilor rămaşi acasă.

Piaţa Cibeles s-a umplut de mii de suporteri "blanco", chiar dacă sosirea echipei a avut loc după ora locală 6, iar suporterii au aşteptat ca autocarul descoperit pregătit de Real pentru eveniment să ajungă în piaţă.

Această finală a reprezentat un meci important și pentru carierele celor doi antrenori. Tehnicianul celor de la Real, Zinedine Zidane, a devenit primul antrenor francez care câștigă Liga Campionilor. Ca jucător, acesta mai câştigase o dată această competiţie. În schimb, Diego Simeone, antrenorul de la Atletico, a ratat șansa de a deveni al treilea argentinian care câștigă finala UCL, dupa Luis Carniglia și Helenio Herrera.

Zinedine Zidane a declarat că pentru el este "ceva uriaş" să câştige Liga Campionilor ca antrenor principal, după ce a făcut-o deja ca jucător şi, acum doi ani, ca secund al lui Carlo Ancelotti pe banca formaţiei spaniole, relatează AFP.

Diego Simeone, antrenorul lui Atletico Madrid, a precizat, după înfrângerea formaţiei sale, că jucătorii săi trebuie să treacă rapid peste acest eşec şi să continue să muncească din greu.Argentinianul a vorbit după finală inclusiv despre o posibilă plecare de la Altetico, după 5 ani petrecuţi pe Vicente Calderon: "Este finalul unui ciclu? Trebuie să mă gândesc foarte bine"

Tehnicianul argentinian a dat dovadă de fair-play şi a vorbit la superlativ despre rivala din Madrid, deşi a pierdut dureros finala, după ce fundaşul Juanfran a trimis balonul în bară de la 11 metri, iar Atletico a dominat în mare parte jocul după primirea golului reuşit de Sergio Ramos  în urma unui ofsaid nesemnalizat.

A treia finală pierdută

Deținatoarea recordului pentru cele mai multe trofee UCL, Real Madrid a profitat de șansa de a câștiga pentru a 11-a oară cea mai importantă competiție de fotbal din Europa. Atletico nu a obținut niciodată trofeul Champions League, aflându-se doar la a treia finală din istorie. De asemenea, între cele două echipe au fost 11 întâlniri directe, Atletico are 4 victorii, Real are tot  4, restul partidelor terminându-se la egalitate.

Jucătorii lui Real Madrid au vorbit la sfârşitul finalei câştigate în faţa lui Atletico la loviturile de departajare cu 5-3 (1-1 după primele 120 de minute) şi susţin că au avut parte de un meci complicat. Cristiano Ronaldo a fost cel care a executat penalty-ul decisiv, care a adus victoria Realului.: "Finalele sunt întotdeauna complicate, ne-am sacrificat mult. Ştiam că trebuie să marchez, eram nerăbdător. Simt o mare bucurie, dedic acest trofeu tuturor susţinătorilor Realului. Este pentru toţi membrii familiei mele", a precizat jucătorul.  

Sergio Ramos a susţinut că este o bucurie imensă, după un sezon complicat. “Dedic trofeul familiei şi fanilor", a arătat fotbalistul.

"E o senzaţie pe care nu o pot descrie, e un sentiment incredibil. Clubul a fost fantastic, suporterii au fost extraordinari. imi pare puţin rău pentru cei de la Atletico", a menţionat şi Gareth Bale.

Real Madrid va juca Supercupa Europei cu Sevilla, câștigatoarea Europa League 2016.

Cele mai citite

Boloș. după discuțiile cu agențiile internaționale, în SUA. VIDEO

Agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă că nu există loc de creştere, pentru că investitorii străini au tendinţa...

Rusia – Ucraina, ziua 766: Doi morți într-un atac cu drone asupra regiunii Belgorod

Un atac ucrainean cu dronă a făcut doi morţi în regiunea rusă de frontieră Belgorod, în vestul ţării, a informat guvernatorul local, în această...
Ultima oră
Pe aceeași temă