16.6 C
București
luni, 13 mai 2024
AcasăLifestyleCum poate juca Săgeata din nou în Liga I

Cum poate juca Săgeata din nou în Liga I

După retrogradarea din Liga 1, de Săgeata Năvodari nu s-a ales potopul. Autorităţile locale au decis să continue investiţiile în echipă şi în cazul în care echipa va merge în Liga 2, iar conducerea tehnică şi administrativă va rămâne aceeaşi, „vinovaţii” de retrogradare fiind invitaţi să scoată şi castanele din foc. Ultima bombă însă ar putea veni pe 18 iunie, dată la care se judecă dosarul Corona Braşov, formaţia de sub Tâmpa fiind, în mod normal, exclusă din Liga 1, iar clasamentul modificat, cu Năvodari şi Timişoara favorite la salvare.

”Sunt alte interese”

„Săgeata pică pentru că sunt alte interese”, suna o declaraţie la jumătatea returului Ligii 1, iar premoniţiile reprezentanților echipei s-au adeverit.

„Săgeata a picat pentru că n-a avut o conducere dispusă la compromisuri”, a fost o concluzie după deznodământul trist al sezonului 2013-2014, iar conducerea clubului „se apără” considerând că fair-play-ul ar trebui să existe în orice sport şi la orice nivel.

După trei săptămâni de necunoscute, proiectul „Săgeata 2015” a primit OK-ul în urma unei şedinţe la care au luat parte reprezentanţii autorităţilor şi clubului, dar şi jucătorii şi staff-ul tehnic, concluziile fiind pozitive. Astfel, echipa va continua un sezon în Liga 2, cu obiectiv unic promovarea imediată, dar fără o parte dintre jucătorii care au dus greul în Liga 1. Este vorba de cei cu salarii mari şi de cei cu oferte concrete, deja speculându-se că Panagopoulos, Roman, Peteleu şi Deletic vor semna cu alte echipe în perioada imediat următoare. Chiar şi aşa, Săgeata ar trebui să defileze în eşalonul 2, în condiţiile în care greutăţile financiare au blocat de la promovare jumătate dintre echipele care joacă acum în prima serie, iar năvodărenii vor să profite de moment.

Echipa merge înainte

„Mergem înainte! Am vorbit, am pus pe tapet problemele, ne-am asumat criticile şi considerăm că era normal să continuăm. În aceeaşi formulă. Sunt fericit că mi-a fost oferită şansa să continui la Năvodari, mai ales că simt că am o datorie faţă de club, şi sunt sigur că aşa cum am fost trişti în vara aceasta, vom fi noi cei bucuroşi în vara viitoare, când vom promova. În mod cert vor fi schimbări numeroase pentru că, în primul rând, majoritatea jucătorilor au valoare peste eşalonul secund şi nu îi putem ţine legaţi de noi. Avem şi câteva contracte mai mari decât media ligii secunde şi, dacă nu vom ajunge la o înţelegere sau dacă jucătorii nu vor avea oferte, se va discuta rezilierea lor. Totul însă după data de 20 iunie. Până atunci este vacanţă şi fiecare trebuie să-şi pună lucrurile în ordine şi să-şi stabilească priorităţile”, ne-a explicat managerul Aurelian Băbuţan situaţia actuală de la echipă.

Speranță

Bomba ar putea veni însă de la LPF şi FRF, două foruri care uimesc prin stupiditatea deciziilor şi felul în care conduc fotbalul românesc, şi din cauza cărora sezonul s-ar putea decide la TAS. Astfel, pentru că nimeni n-a avut curaj să ia taurul de coarne înainte de ultimele runde din campionat în cazul Corona, ACS Timişoara şi Săgeata Năvodari trag nădejde că scapă de retrogradare. Scenariul nu este deloc exclus, pentru că în mod normal Corona este exclusă din Liga 1, al cărei clasament nu a fost încă omologat, pierde toate meciurile din retur cu 3-0, iar Timişoara şi Năvodari sar peste Gaz Metan şi FC Braşov în clasament, ambele formaţii primind câte două puncte înapoi, puncte pierdute cu posibila exclusă. Dacă acest lucru se va întâmpla, viitorul Săgeţii va redeveni incert, dar numai din punct de vedere al viitoarei ligi în care va juca.

Susținuți de Primărie

Consiliul Local şi Primăria vor susţine, în continuare, şi modernizarea stadionului Flacăra pentru ca în eventualitatea promovării Săgeata să joace acasă meciurile din Liga 1. „Este aproape imposibil să te salvezi când joci 34 de meciuri în deplasare, aşa cum am făcut noi. Nu vreau însă să dau vina pe acest aspect, deşi e un subiect care doare. Sper să jucăm peste un an acasă, cu 4.000 de spectatori în tribune care să ne susţină indiferent de adversar şi moment, aşa cum s-a întâmplat la Botoşani, de exemplu”, a punctat fostul şi actualul manager al echipei.

Cele mai citite

EPPO anchetează achiziția de vaccinuri, Comisia Europeană îi reduce bugetul cu 5 milioane de euro. Parchetul European vrea să rezolve amiabil disputa cu Comisia...

Conducerea Parchetului European, condus de Laura Codruța Kövesi, caută să convingă "amiabil" Comisia Europeană să revină asupra deciziei de a reduce finanțarea EPPO cu...

BNR menține dobânda cheie la 7% pe an

Consiliul de Administraţie al Băncii Naţionale a României a decis, luni, să menţină rata dobânzii de politică monetară la nivelul de 7% pe an,...

Românii fac show în Turcia! Drăguș a marcat două goluri pentru Gaziantep

Internaționalul român Denis Drăguș a reușit o „dubla”, iar Alexandru Maxim a oferit nu mai puțin de trei pase decisive în victoria categorică obținută...
Ultima oră
Pe aceeași temă