13.9 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăLifestyleCupa Hagi își stabilește câștigătorii la Ovidiu

Cupa Hagi își stabilește câștigătorii la Ovidiu

Terenurile din Ovidiu şi de la Academia Hagi vor găzdui în acest week-end finalele Cupei Hagi la fotbal.

După marea sărbătoare mondială a fotbalului din această vară, 400 de copii talentați cu vârste între 10 și 12 ani, din 32 de țări, vor merge pe urmele propriilor idoli și vor concura pentru a ridica victorioși, deasupra capului, trofeul Cupei Națiunilor Danone și pentru a-și câștiga renumele de campioni mondiali, în luna noiembrie a acestui an, la Sao Paulo.

Până să facă pasul cel mare spre Cupa Națiunilor Danone, cele mai bune 8 echipe din România, câștigătoare ale celor 8 turnee zonale ale Cupei Hagi Danone, se vor întâlni la turneul final al competiției naționale.

Pe 31 mai și 1 iunie, pe terenurile de fotbal de la Academia de Fotbal „Gheorghe Hagi”, sub ochii părinților, prietenilor și fanilor fotbalului, puștii de la Academia de Fotbal „Gheorghe Hagi”, Dinamyk Craiova, FC Bihor, LPS Banatul Timișoara, Ceahlăul Piatra-Neamț, Kinder Sângeorgiu de Mureș, Petrolul Ploiești și Dinamo București vor juca pentru trofeul Cupei Hagi şi pentru biletele de Sao Paulo. Cei 96 puști vor avea două zile să demonstreze tuturor că fotbalul este, cu adevărat, unic; un fenomen plin de emoție, bucurie, tristețe, curaj, prietenie și fair-play. Indiferent cine va câștiga, ei vor putea spune: am jucat la Cupa Hagi. Câștigătoarea va intra în posesia trofeului Cupa Hagi şi va avea onoarea să reprezinte România la Cupa Națiunilor Danone, pe 14, 15 şi 16 noiembrie la Sao Paulo, în Brazilia.

Cupa Hagi este cea mai mare competiție de fotbal pentru copiii cu vârste între 10 și 12 ani din România. Organizat începând cu 2010, în parteneriat, de către Danone România și Fundația “Gheorghe Hagi”, evenimentul a oferit oportunitatea afirmării și șansa întâlnirii pentru zeci de mii de puști pasionați de fotbal din România. Cei mai buni dintre aceștia au avut ocazia să își reprezinte cu mândrie și onoare țara la o competiție mondială, mergând pe urmele idolilor lor la Johannesburg (Orlando Stadium), Madrid (Santiago Bernabeu), Varșovia (National Arena) și Londra (Wembley Stadium).

competiție

Sub patronajul lui Zinedine Zidane

Cupa Națiunilor Danone, cea mai mare competiție de fotbal pentru copiii cu vârste între 10 și 12 ani, se desfășoară sub patronajul lui Zinedine Zidane, ambasadorul său internațional. Turneul reprezintă în fiecare an un loc de întâlnire pentru mai mult de 2,5 milioane de copiii din toată lumea, așa cum s-a întâmplat în decursul ultimilor 15 ani. Pe lângă susținerea lui Zinedine Zidane, competiția este sprijinită în fiecare țară de ambasadorii naționali, așa cum sunt Vicente del Bosque în Spania, Cafu în Brazilia, Dimităr Berbatov în Bulgaria, Gică Hagi în România, Michael Ballack în Germania, David Trezeguet în Argentina. “Acest moment este ca un vis împlinit pentru oricare dintre acești copii: să ai șansa să joci în Brazilia chiar după ce idolii tăi au făcut-o”, a declarat Zinedine Zidane.

Copiii intră pe teren cu gândul la patria fotbalului, Brazilia

Cele mai citite

Misterul surdității lui Bethoven se dezvăluie

Se spune că marile genii ale umanității ard rapid! Creează opere monumentale și se sting devreme. Despre viața și simfoniile lui Beethoven s-au scris...

Marcel Ciolacu, ferm convins că România va avea până la sfârșitul anului o inflație de sub 5%

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că trendul inflaţiei este unul descendent, iar pe finalul acestui an va coborî sub cinci la sută. Acesta a...

Arest la domiciliu pentru medicul care a uitat o compresă în ambdomenul unei paciente, iar aceasta a murit

Medicul care a operat o femeie din localitatea dâmboviţeană Dragomireşti şi ar fi uitat o compresă în abdomenul acesteia, lucru ce a dus la...
Ultima oră
Pe aceeași temă