10.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăLifestyleCupa Mondială: Argentina va juca finala cu Germania, după ce a eliminat...

Cupa Mondială: Argentina va juca finala cu Germania, după ce a eliminat Olanda la penalty-uri

Naționala Argentinei s-a calificat, miercuri seară, în finala Cupei Mondiale din Brazilia, acolo unde va întâlni naționala Germaniei. Argentina a eliminat, în semifinale, Olanda, după executarea loviturilor de la 11 metri. La finalul celor 120 de minute de joc, timp în care nu s-a marcat niciun gol, argentinienii s-au impus cu 4-2 la penalty-uri.

Loviturile de departajare Olanda – Argentina:

Olanda: Vlaar – ratare, Robben – gol, Sneijder – ratare, Kuyt – gol.

Argentina: Messi – gol, Garay – gol, Aguero – gol, Rodriguez – gol.

Vezi aici desfășurarea live text a partidei Olanda – Argentina

Partida Olanda – Argentina a fost una fără spectacol, niciuna dintre echipe nereușind să creeze mai mult de 2-3 ocazii importante de gol în cele 120 de minute de joc. Atât olandezii, cât și argentinienii și-au dorit loviturile de departajare încă de la început, după cum a decurs meciul. Iar ceea ce a făcut diferența au fost câteva greșeli tactice ale lui Van Gaal, care l-a schimbat pe Van Persie prea devreme și nu a mai păstrat o schimbare pentru a-l introduce în poartă pe Krul la loviturile de departajare. Krul a fost arma secretă a Olandei în sfertul cu Costa Rica, introdus la penalty-uri pe teren și care a adus victoria batavilor. Cillessen, nesigur pe el, cu toate că a ghicit traiectoria balonului la ultimul șut al argentinienilor, tras de Rodriguez, a boxat mingea în transversală, de unde balonul a ricoșat în poartă.

Pe parcursul meciului au luat cartonașe galbene: Indi (45') și Huntelaar (105'), de la olandezi, respectiv argentinianul Demichelis (49').

După o partidă, din nou fără prea multă sclipire, câștigată la limită, Argentina reușește să ajungă în ultimul act al competiției. De cealaltă parte, Germania a șocat întreaga lume a fotbalului, după ce a spulberat Brazilia, în semifinale, cu 7-1. După ceea ce a jucat până acum naționala Argentinei nu va avea nicio șansă în finală, doar dacă nu-și schimbă radical stilul de joc.

FInala Cupei Mondiale de fotbal din Brazilia, în care se vor duela Germania și Argentina, se va disputa duminică, 13 iulie, de la ora 22.00, pe stadionul Maracana, din Rio de Janeiro.

Olanda și Brazilia se vor întâlni în finala mică, pe 12 iulie, de la ora 23.00, pe stadionul din Brasilia.

Cele mai citite

Klaus Iohannis a semnat mai multe decrete. Un procuror a fost eliberat din funcție

Klaus Iohannis, președintele României, a semnat mai multe decrete. Iohannis a eliberat din funcție și un procuror. Decret privind promulgarea Legii pentru modificarea și completarea...

Israelul, atac cu rachete asupra Iranului

Israelul a lansat un atac asupra Iranului ca răzbunare pentru atacurile iraniene asupra teritoriului său de la sfârşitul săptămânii trecute, a declarat ABC News...

Declarațiile lui Ştefan Târnovanu înaintea derby-ului cu Rapid

Ştefan Târnovanu, portarul liderului FCSB, spune că formaţia sa este favorită la câştigarea derby-ului de sâmbătă, cu Rapid, şi că este deja cu gândul...
Ultima oră
Pe aceeași temă