11.5 C
București
luni, 29 aprilie 2024
AcasăLifestyleCupa Mondială: Brazilia, calificare cu emoții în sferturi, după "thriller-ul" cu Chile

Cupa Mondială: Brazilia, calificare cu emoții în sferturi, după “thriller-ul” cu Chile

Brazilia a avut un meci de coșmar în optimile Cupei Mondiale, pe care o găzduiește anul acesta. Țara gazdă și cea mai titrată națională de fotbal din lume a învins cu mari emoții naționala statutului Chile, scor 3-2, la penaltiuri, după 1-1 în timpul regulamentar de joc.

După un meci în care spectacolul fotbalistic a fost la el acasă, s-a marcat de doar două ori în cele 90 de minute regulametare de joc, mai exact în minutele 18 (David Luiz, Brazilia) și 32 (Alexis Sanchez, Chile). Hulk marcase pentru 2-1 în minutul 55, dar Howard Webb i-a anulat reușit din cauza unui henț comis în careu.

Brazilia, principala favorită a competiției a avut nevoie de alte 30 de minute de prelungiri, însă nu au mai avut loc decât o serie de ratări, majoritatea pentru adversari. 

În sferturi Brazilia va întâlni Columbia, pe 4 iulie, de la ora 23.00.

Loviturile de pedeapsă au fost coșmarul Braziliei, echipă care, din mare favorită la titlu, a fost la un pas de a fi eliminată încă din optimi. 

Pentru Brazilia au înscris din loviturile de la 11 metri: David Luiz, Marcelo şi Neymar, în timp ce  Willian şi Hulk au ratat.

Chile a ratat calificarea în optimi după ce Pinilla, Sanchez şi Jara au ratat. De la chilieni au înscris doar Aranguiz şi Diaz. Cu o singură ratare în plus Chile a pierdut șansa de a ajunge în optimi, ceea ce ar fi transformat-o automat în principala favorită a turneului, având în vedere că a jucat cu Brazilia. 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă