11.4 C
București
vineri, 10 mai 2024
AcasăLifestyleCupa Mondială: Eșec usturător pentru campioana mondială la debut. Spania-Olanda 1-5

Cupa Mondială: Eșec usturător pentru campioana mondială la debut. Spania-Olanda 1-5

Spania a furnizat prima  supriză de la Campionatul Mondial de fotbal din Brazilia. Campioana mondială en titre a pierdut cu 1-5 duelul cu Olanda, într-o reeditare a finalei de acum patru ani.

Spania a lăsat impresia că va domina partida şi e va impune la sfârşitul celor 90 d eminute de joc. Xabi Alonso a deschis scorul, în minutul 27, din penalty. Ce a urmat depăşeşte cele mai optimiste vise ale olandezilor. Robin Van Persie a restabilit egalitate, în minutul 44. Apoi, după pauză, Arjen Robben, în minutul 53, tot Van Persie în minutul 72 şi Stefan de Vrij, în minutul 64 au dat peste cap calculele hârtiei şi au dat prima lovitură Spaniei.

Eşecul Spaniei, vineri, în meciul cu Olanda, scor 1-5, la turneul final din Brazilia, reprezintă cea mai drastică înfrângere înregistrată de o campioană mondială en-titre la partida de debut la Cupa Mondială.

“Umilinţă mondială" a titrat cotidianul Marca vineri seară, după ce reprezentativa Spaniei, campioană mondială en-titre, a fost învinsă, cu scorul de 5-1, de echipa Olandei, în grupa B de la turneul din Brazilia, potrivit Mediafax.

"Dezastru. Campioana a fost umilită de Olanda într-o repriză secundă spectaculoasă făcută de Robben şi compania. Cadourile făcute de Casillas şi apărare, alături de dezastrul tactic au provocat un scor scandalos, un 1-5 care trebuie uitat rapid", a scris Marca.

"Cel mai îngrozitor coşmar al campioanei", a notat As, care subliniază că Spania nu a mai primit cinci goluri din 1963, când a fost învinsă de Scoţia, scor 6-2.

Şi cotidianul Sport scrie despre "coşmarul" Spaniei, în timp ce El Mundo Deportivo notează că "Olanda a distrus campioana".

"Olanda a ridiculizat Spania", scrie L'Equipe, iar Gazzetta dello Sport evidenţiază spectacolul oferit de Robben şi Van Persie.

Este pentru a cincea oară în istorie când deţinătoarea trofeului pierde meciul de debut.

În 1950, Italia a fost învinsă la Sao Paulo, scor 3-2, de Suedia.

Argentina lui Diego Maradona a fost învinsă, la 13 iunie 1982, scor 1-0, de Belgia, în faţa a 95.000 de spectatori, pe arena Camp Nou din Barcelona.

În 1990, Argentina şi Maradona pierd din nou la debut. De această dată la Milano, scor 0-1, cu naţionala Camerunului.

În 2002, campionii mondial francezi sunt învinşi de Senegal, scor 1-0, la Seul.

Cele mai citite

10 Mai – adevărata sărbătoare națională

Să sfârâie grătarele, micii să fie bine rumeniți, să cânte lăutarii! Acestea au fost imperativele Zilei de 9 Mai - Ziua Europei, cinstită, ieri,...

10 Mai – adevărata sărbătoare națională

Să sfârâie grătarele, micii să fie bine rumeniți, să cânte lăutarii! Acestea au fost imperativele Zilei de 9 Mai - Ziua Europei, cinstită, ieri,...

Putin a vrut să guste din Europa, de ziua ei, dar a rămas doar cu oastea, a Ungariei, într-o măsea

Ilustrație: Marian Avramescu Cu ocazia Zilei Europei / Ziua Victoriei, președintele Federației Ruse, Vladimir Vladimirovici Putin, a vrut să guste din Bătrânul Continent și...
Ultima oră
Pe aceeași temă