21.6 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăLifestyleCupa Mondială: Rețea de traficanți de bilete, destructurată. FIFA, anchetată!

Cupa Mondială: Rețea de traficanți de bilete, destructurată. FIFA, anchetată!

O rețea de traficanți de bilete pentru Cupa Mondială a fost destructurată de autoritățile braziliene, care au arestat, săptămâna aceasta, 11 persoane. Poliția braziliană anchetează o posibilă implicare în această rețea a unor oficiali FIFA.

Conform indiciilor adunate de poliția braziliană pe parcursul unei anchete începută cu trei luni în urmă, capul rețelei ar fi algerianul Mohamadou Lamine Fofana, o persoană cu acces direct la mai multe zone “interzise” din cadrul FIFA, conform BBC. Algerianul a fost arestat, în urma raidurilor poliției, de la începutul acestei săptămâni și acum este anchetat.

Mai mult, unul dintre investigatorii acestui caz, Fabio Barucke, are indicii că rețeaua are implicații mult mai adânci, chiar în interiorul FIFA, ancheta fiind întreptată și înspre forul fotbalistic internațional. Suspecții au declarat la interogări că schema prin vindeau bilete ilegal a fost folosită la ultimele 4 turnee finale ale Cupei Mondiale.

Ancheta este îndreptată și înspre fratele fostului internațional Ronaldinho, Roberto de Assis Moreira, care va fi interogat, cu toate că deocamdată nu a putut fi acuzat de nimic. Cotidianul brazilian O Dia susține că a intrat în posesia unei înregistrări a poliției, în care Assis discută cu Fofana, principalul suspect al acestui caz, despre niște bilete. De asemeni cei doi aduc în discuție și un posibil transfer al lui Ronaldinho pe o sumă foarte mare la un club din Qatar.

Poliția braziliană spune că biletele proveneau din pachete gratuite, oferite de FIFA diferitor organizații. Membrii organizației intrau în posesia acestor bilete și le revindeau la prețuri de circa 1000 euro/bucata. Astfel grupul infracțional reușea să câștige până la 70 milioane de euro la fiecare turneu final de Cupă Mondială.

Acuzațiitle aduse suspecților din acest caz sunt de spălare de bani, consituirea unui grup infracțional organizat și vânzare ilegală de bilete.

 

 

Cele mai citite

ANCOM: Veniturile raportate de sectorul telecom din România au stagnat la 3,4 miliarde de euro, în 2023

Numărul utilizatorilor de Internet fix care au ales servicii prin fibră optică a ajuns la cinci milioane, la finele anului 2023, în creştere cu...

Noua lege a pensiilor. Ce venituri va avea un român care a muncit 35 de ani

Noua lege a pensiilor vine cu metode diferite de calcul a veniturilor persoanelor după retragerea din activitate. Românii care au cotizat timp de 35...

Ce pensie va avea Traian Băsescu, după ce și-a pierdut îndemnizația de fost președinte

Traian Băsescu a rămas fără îndemnizația de fost președinte în 2022. Astfel, acum va încasa doar pensie de europarlamentar. Fostul președinte liberal nu mai...
Ultima oră
Pe aceeași temă