13.3 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăLifestyleCupa României: Avancronică Steaua - Petrolul, meciul care poate decide campioana

Cupa României: Avancronică Steaua – Petrolul, meciul care poate decide campioana

FC Steaua întâlnește, pe teren propriu, Petrolul, în returul semifinalelor Cupei României, un meci care ar putea decide nu doar cea de a doua finalistă a competiției, ci și câștigătoarea acesteia.

Universitatea Cluj a obținut deja biletul spre finala Cupei României, acolo unde va întâlni fie pe Steaua, fie pe Petrolul, în orice caz echipe în fața cărora clujenii vor porni cu a doua șansă. Indiferent care va fi cea de a doua finalistă este clar că aceasta va ajunge în ultimul act după o luptă grea. Nici Steaua și nici Petrolul nu are forța necesară, în acest moment, să o dărâme pe cealaltă.

Steaua – Petrolul, un meci mai de grabă echilibrat, care va avea loc joi seară, de la ora 21.30, pe Arena Națională, ar putea fi asistat de peste 10.000 spectatori, un public numeros, mai ales că steliștii continuă să se afle în derivă în ceea ce privește identitatea clubului.

Rezultatul din tur, 1-1, îi favorizează pe steliști, care se califică și dacă termină cu o remiză albă. În schimb echipa lui Rednic trebuie neapărat să înscrie pentru a avea vreo șansă.

Gâlcă are de rezolvat o ecuație dificilă, înaintea meciului: va reuși Cojocaru să apere cu succes poarta, după ce Arlauskis s-a accidentat? Iar lista indisponibililor continuă și cu Alex Chipciu, poate cel mai bun jucător al momentului de la Steaua, care de asemenea va lipsi din cauza unei accidentări la națională. Rămâne de văzut, dacă Gâlcă îl va folosi sau nu pe fostul petrolist Guilherme.

Totuși nici pentru Mircea Rednic partida nu va fi una ușoară, mai ales după ce Becali a reușit ca în scurta sa permisie să creeze disensiuni între Teixeira și conducerea clubului. Petrolistul este aproape ca și transferat la Steaua, din vară, după ce acesta s-a întâlnit cu Becali și a negociat termenii, într-un mall. Nu este exclus ca Rednic să nu-l mai folosească deloc, în această seară, pe jucătorul portughez, care ar trebui să-i ia locul "magicianului" Sânmărtean la Steaua.

Steaua vs Petrolul

În ultimele trei sezoane, cele două cluburi au disputat 7 meciuri rezultatele fiind: 3 victorii Steaua, 4 egaluri. De când a revenit în vârful campionatului românesc, echipa din Ploiești nu a învins-o niciodată pe Steaua. De altfel, ultima victorie a Petrolului în fața steliștilor datează din 2003, un 2-1 tot în Cupa României, în optimi.

În ceea ce privește valoarea loturilor, cel condus de Costel Gâlcă este de două ori mai scump față de cel al lui Rednic: 37,1 milioane euro (Steaua), 16,55 milioane (Petrolul).

Cote pariuri la Bwin și Bet365: victorie Steaua 1.61-1.67, egal – 3.50-3.60, victorie Petrolul 4.75-6.00. 

 

Cele mai citite

Marcel Ciolacu vrea să găsească o soluție cu ministrul Finanțelor pentru plata pensiilor înainte de Paști

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că, lunea viitoare, va avea o întâlnire cu ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, şi cu alţi miniştri pentru a discuta...

Petre Roman, la Parchetul General, în Dosarul Mineriada. FOTO

Fostul premier Petre Roman, s-a prezentat, astăzi, la sediul Parchetului General, pentru a lua la cunoştinţă că a fost pus din nou sub acuzare...

CSM a respins suspendarea judecătoarei Ancuța Popoviciu din funcție

Consiliul Superior al Magistraturii(CSM) a respins suspendarea Ancuței Popoviciu din funcţie, asa cum ceruse Inspecția Judiciară, potrivit europafm.ro. Săptămâna trecută, chiar judecătoarea ceruse să se...
Ultima oră
Pe aceeași temă