13.1 C
București
luni, 6 mai 2024
AcasăLifestyleDarijo Srna, jucătorul lui Șahtior, a donat 20 de tone de mandarine...

Darijo Srna, jucătorul lui Șahtior, a donat 20 de tone de mandarine copiilor din Donețk

Fotbalistul Darijo Srna a donat 20 de tone de mandarine copiilor din Doneţk, regiune grav afectată de conflictul deschis dintre armata ucraineană şi separatiştii pro-ruşi. Căpitanul echipei lui Mircea Lucescu a cumpărat fructele din satul său natal, din Croația.

Srna a cumpărat fructele din Croaţia, din oraşul Metkovici, şi tot el a plătit costul transportului către Ucraina. Mandarinele au ajuns deja în districtele Budionovski şi Proletarski, iar până la finalul săptămânii vor fi distruibuite în toate şcolile cu ciclu primar din oraşul Doneţk, unde învaţă peste 23.000 de copii, potrivit Mediafax.

Odată cu citricele, Srna le-a trimis copiilor şi un mesaj de susţinere şi încurajare, imprimat pe o felicitare în care apare în echipamentul echipei campioane a Ucrainei, nevoită să părăsească regiunea şi să se refugieze la Lvov din cauza conflictului.

"Când eram copil, în Croaţia, am trecut şi eu printr-o perioadă în care am avut nevoie de ajutor. Donbas şi Doneţk mi-au dat foarte mult şi aceste fructe sunt un mic dar pe care pot să-l dau înapoi. Respect foarte mult oraşul Doneţk, este oraşul meu, în care am fost încurjat timp de 11 ani şi în care m-am format ca fotbalist şi ca om. Părinţii mei, clubul şi preşedintele m-au învăţat că trebuie să ajut în situaţii dificile şi acesta este principiul meu acum. Este un gest din inimă şi din suflet. Nouă, jucătorilor, ne lipseşte oraşul Doneţk", a declarat fotbalistul în vârstă de 32 de ani.

Dario Srna a anunţat că va repeta gestul în luna decembrie, înaintea sărbătorilor de iarnă, când va trimite la Doneţk un transport cu ajutor umanitar.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă