13.1 C
București
luni, 6 mai 2024
AcasăLifestyleDatorii de 3,1 miliarde euro ale echipelor din prima ligă spaniolă, Real...

Datorii de 3,1 miliarde euro ale echipelor din prima ligă spaniolă, Real și Barcelona, pe primele locuri

Echipele de fotbal din prima ligă spaniolă au datorii totale în valoare de 3,1 miliarde euro, pe primele două locuri situându-se cluburile Real Madrid și FC Barcelona. Javier Tebas, președintele LFP a anunțat că are un plan pentru redresarea lucrurilor din fotbalul spaniol până în 2020.

"Suntem la început de drum cu lichidarea datoriilor. În sezonul 2012/2013, datoria totoală a echipelor din La Liga, făcând abstracție de Real Madrid și Barcelona, era de 2,15 miliarde de euro, iar la finalul campionatului trecut aceasta a scăzut la 2,05 miliarde. Sunt încrezător că până la finalul actualei ediții, datoria va fi mai mică de 1,9 miliarde. Avem un plan prin care în fiecare an formațiile vor acoperi din ce în ce mai mult, iar la finalul ligii din 2019/2020 ea va dispărea în totalitate.", a declarat Javier Tebas, potrivit presei spaniole, citată de Digisport.

Tebas vrea ca suma totală datorată să scadă la zero în sezonul 2019-2020, el având un plan prin care, anual, datoriile Primera Division să scadă.

Cu toate că Real Madrid și Barcelona conduc detașat în topul datoriilor, Tebas face o distincție între cei doi granzi ai fotbalului spaniol și restul echipelor de primă ligă.

Președintele Real Madrid, Florentino Perez, a declarat că datoria totală a clubului său este de 600 de milioane de euro, dintre care 361 vor fi achitate în următorii doi ani, din venituri realizate din marketing.

Barcelona are datorii de 491 de milioane de euro, dintre 397 sunt de asemenea pe termen scurt.

Alte echipe cu datorii mari sunt: Valencia (320 de milioane), Villarreal (260 de milioane) și Espanyol (180 de milioane).

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă