30.2 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăLifestyleDe ce a stat Cosmin Moți în poartă la meciul Ludogoreț -...

De ce a stat Cosmin Moți în poartă la meciul Ludogoreț – Steaua

Cosmin Moți a avut un curaj de care puțini fotbaliști ar da dovadă, atunci când a ales să-l înlocuiască în poartă pe Stoianov, eliminat în minutul 119. Românul i-ar purtat noroc echipei sale, iar Ludogoreț a eliminat-o pe Steaua din play-off-ul Ligii Campionilor. Totuși curajul românului are o explicație.

Antrenorul ultimei echipe calificate în grupele Ligii, Georgi Dermendjiev, a dat o explicație menită să lămurească folosirea lui Cosmin Moți, în poartă, atunci când echipa a rămas fără goalkeeper-ul său de bază.

"Nimic nu este întâmplător. La antrenamente mai exersăm penaltiurile, iar lui Moţi îi place să stea în poartă. După eliminarea lui Stoianov l-am întrebat dacă vrea să intre în poartă şi a acceptat. Are instinct şi reacţie", a declarat Dermendjiev după meci, potrivit site-ului oficial al UEFA.

Cosmin Moți, bun prieten cu un fost portar consacrat, Bogdan Lobonț, a demonstrat că are instincte destul de bune chiar și atunci când stă între buturi, el fiind jucător de câmp. Fundașul, fost om de bază al lui Dinamo, a fost călăul Stelei în partida de la Sofia. El a executat primul penalty pentru bulgari și tot el a stat în poartă la loviturile steliștilor, reușind să apere două dintre ele.

Pârvulescu şi Râpă au tras destul de slab, iar Moți a reușit să apere fără probleme. De cealaltă parte și Arlauskis a beneficiat de o lovitură eșuată a bulgarilor, el apărând un șut foarte prost al lui Wanderson. 

Pentru Steaua au marcat la loviturile de departajare Keşeru, Szukala, Ad. Popa, Varela şi Prepeliţă. Pentru Ludogoreţ au înscris Moţi, Hamza, Junior Caicara, Marcelinho, Diakov şi Fabio Espinho, iar Wanderson a ratat.

Cele mai citite

Klaus Iohannis participă la reuniunea extraordinară a Consiliului European

Președintele României, Klaus Iohannis, va participa, în perioada 17-18 aprilie 2024, la reuniunea extraordinară a Consiliului European, care va avea loc la Bruxelles, Regatul...

Ajutorul promis Israelului, dar și Ucrainei ar putea fi votat în Congresul SUA

În timpul unei convorbiri telefonice de duminică între președintele Joe Biden și liderii Congresului, a existat un „acord” privind ajutorul rapid atât Israelului, cât...

Echipamente agricole esențiale pentru o fermă

Echipamentele agricole sunt indispensabile pentru o activitate prosperă. Acestea sunt necesare pentru optimizarea proceselor, precum și pentru obținerea unor producții de calitate, indiferent că...
Ultima oră
Pe aceeași temă