11.5 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăLifestyleDecizie: jucătorii scapă de contract și în insolvenţă

Decizie: jucătorii scapă de contract și în insolvenţă

Fotbaliștii vor putea să ceară rezilierea contractului şi transferul la o altă echipă, chiar dacă clubul care deţine drepturile federative a intrat în insolvenţă, a decis săptămâna aceasta plenul Camerei Deputaţilor.

„Procedurile extrajudiciare aflate pe rolul comisiilor sportive din cadrul federaţiilor sportive care funcţionează potrivit Legii educaţiei fizice şi sportului 69/2000, cu modificările şi completările ulterioare, având ca obiect denunţarea unilaterală a contractelor individuale de muncă sau convenţiilor civile ale sportivilor şi sancţiuni sportive aplicabile sau orice alte litigii având ca obiect dreptul sportivului de a participa la competiţie“, se arată în amendamentul care completează articolul 75 din Legea insolvenţei, potrivit Mediafax.

Iniţiatorii modificării legislative susţin că, în acest moment, jucătorii de fotbal ar fi fost blocaţi la echipele de care aparţin, dacă acestea se află în procedură de insolvenţă.

Dacă un jucător cere rezilierea contractului nu mai poate primi dreptul de joc şi nu se mai poate angaja la nici un alt club.

„Litigiul privind constatarea rezilierii contractului de jucătorul neplătit şi acordarea dreptului de joc pentru acesta afectează realizarea creanţelor asupra debitorului sau a bunurilor sale având în vedere că jucătorul reprezintă o valoare patrimonială pentru că el poate fi valorizat prin vânzarea drepturilor federative pe care clubul le are asupra acestuia, iar prin vânzarea jucătorului se va mări patrimoniul clubului“, se arată în expunerea de motive.

Amendamentul a fost adoptat cu 152 de voturi pentru şi 62 de abţineri şi 3 voturi împotrivă. Camera Deputaţilor este for decizional, legea urmând să fie trimisă la promulgare.   

Cele mai citite

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Captive ideologiei, euroelitele nu sesizează declinul capitalismului

Revoluţia franceză a desfiinţat latifundiile feudale, în folosul unităților de producție burgheze. Comuniștii au distrus proprietatea privată pentru a crea omul nou eliberat de...
Ultima oră
Pe aceeași temă