12 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăLifestyleDecizie TAS: Dinamo București nu va putea juca în sezonul viitor în...

Decizie TAS: Dinamo București nu va putea juca în sezonul viitor în Cupele europene

Clubul Dinamo a fost înștiințat luni ca nu va putea juca în Europa League în sezonul viitor. Tribunalul de Arbitraj Sportiv a anunţat, verdictul în cazul echipei din Ştefan cel Mare, iar forul de la Lausanne a considerat că formaţia patronată de Ionuţ Negoiţă nu are dreptate în apelul pe care l-a făcut, anunţă Digi Sport.

Clasată pe locul al patrulea la finalul play-off-ului, Dinamo şi-a obţinut pe teren dreptul de a juca în Europa, dar TAS-ul a spulberat visul revenirii în cupele europene. Dinamo nu a primit licenţa pentru Europa, motivul invocat fiind acela că la 31 mai, data limită, clubul nu ieşise în mod oficial din insolvenţă.

A urmat, apoi, un dosar pe care oficialii "câinilor" l-au înaintat către forul elveţian, promisiuni ale patronului Ionuţ Negoiţă şi semnale pozitive de la UEFA. Luni, însă, TAS nu le-a dat dreptate dinamoviştilor, care vor rămâne şi în acest sezon în afara Europei. Câştigătoare a play-out-ului, CSMS Iaşi e sigură de prima prezenţă din istorie în cupele europene.

Ionel Dănciulescu, managerul lui Dinamo, a comentat decizia: "Am făcut plăţile chiar mai devreme, am avut semnale pozitive, dar regulamentul este altul. Păcat, această decizie trebuie să ne ambiţioneze şi să formăm o altă echipă puternică", a spus "Corbul", la câteva minute după anunţarea deciziei.

Dinamo a ieşit din insolvenţă în toamna lui 2015, iar clubul din Ştefan cel Mare a sperat, mult timp, că forul european va face o excepţie şi va putea juca în Europa League.

Pe plan intern, decizia FRF a fost nefavorabilă lui Dinamo, iar "câinii" au contestat-o hotărârea instanţei de fond la Comisia de apel pentru acordarea licenţei, care nu le-a dat câştig de cauză. Singura cale de atac a lui Dinamo a rămas TAS, dar decizia luată de forul de la Lausanne este irevocabilă.

Cele mai citite

Ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, a avut o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin

Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, a avut miercuri o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin, anunțul fiind făcut imediat după ce președintele...

Marcel Ciolacu vrea să găsească o soluție cu ministrul Finanțelor pentru plata pensiilor înainte de Paști

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că, lunea viitoare, va avea o întâlnire cu ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, şi cu alţi miniştri pentru a discuta...

Ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, a avut o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin

Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, a avut miercuri o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin, anunțul fiind făcut imediat după ce președintele...
Ultima oră
Pe aceeași temă