13.7 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăLifestyleUPDATE. Decizie UEFA: Rusia, descalificare cu suspendare la EURO 2016 și amendă....

UPDATE. Decizie UEFA: Rusia, descalificare cu suspendare la EURO 2016 și amendă. 6 suporteri ruşi, reţinuţi

UPDATE 15.50. Şase suporteri ruşi controlaţi marţi în sud-estul Franţei au fost deja plasaţi în centre de detenţie din Nisa şi Marsilia, deoarece sunt bănuiţi că ar prezenta o ameninţare la ordinea publică, au indicat autorităţile, citate de Agerpres
Două colaboratoare ale ministerului rus al Tineretului şi Sporturilor erau pe de altă parte audiate marţi în secţiile jandarmeriei din Mandelieu-la-Napoule (sud-est), unde se află în continuare autocarul cu 35 de suporteri ruşi la bord care refuzau să fie controlaţi. 
Pe de altă parte, prefectul departamentului Alpilor Maritimi, Adophe Colrat, a evocat ”indicii suficient de precise” asupra participării unor dintre aceşti suporteri ruşi la violenţele survenite înaintea meciului Anglia – Rusia de la Marsilia, neexcluzând ca ei să poată fi plasaţi în arest preventiv. 

————-

UEFA a dat Rusiei o descalificare cu suspendare, pentru violenţele de la Marsilia, unde suporterii ruşi s-au bătut cu cei englezi. Potrivit agenţiei Interfax, dacă violenţele se vor repeta, suspendarea selecţionatei Rusiei va intra imediat în vigoare, anunţă DIGI24.

În acelaşi timp, UEFA a amendat naţionala Rusiei cu 150 de mii de euro. Decizia forului sportiv vine în ziua în care ţara gazdă a Euro 2016, Franţa, a anunţat că va expulza câteva zeci de suporteri ruşi, consideraţi o ameninţare la adresa ordinii publice.

29 de susţinători ai selecţionatei ruse au fost percheziţionaţi în timp ce se urcau într-un autocar cu destinaţia Lille, acolo unde Rusia joacă mâine partida cu Slovacia. O parte dintre ei au fost apoi duşi într-un centru de detenţie, după cum scrie pe Twitter liderul galeriei echipei ruse. El a postat pe site-ul de socializare mai multe poze cu momentul intervenţiei poliţiştilor.

Liderul galeriei este un apropiat al lui Vladimir Putin şi a sosit în Franţa împreună cu delegaţia oficială a Federaţiei Rusiei la EURO2016. Tot astăzi, Kremlinul a reacţionat şi condamnat, cităm, „violenţele inadmisibile” de săptămâna trecută. În paralel, purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei Ruse le-a cerut fanilor ruşi să nu se lase provocaţi.

 

Cele mai citite

Mai mult de 30 de ucraineni care fugeau de armată s-au înecat la granița cu Ungaria și România

Cel puțin 30 de ucraineni care fugeau de armată s-au înecat la granița cu Ungaria și România. Ei au murit în încercarea de a...

Allen Coliban(USR) îl provoacă pe George Scripcaru(PNL-PSD) la o dezbatere privind viitorul Brașovului

Primarul USR al Braşovului, Allen Coliban, care candidează pentru un nou mandat, l-a provocat, sâmbătă, la o dezbatere privind viitorul oraşului pe principalul său...

Un șef al Poliției de Frontieră Galați ar fi implicat într-un scandal sexual cu o adolescentă de 14 ani

Un șef al Poliției de Frontieră Galați ar putea fi implicat într-un scandal sexual în care apare o adolescentă. Autoritățile au declanșat o anchetă...
Ultima oră
Pe aceeași temă