12.1 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăLifestyleDi Stefano, deplâns de lumea fotbalului. Ce spun Blatter și Platini

Di Stefano, deplâns de lumea fotbalului. Ce spun Blatter și Platini

Fostul internațional argentinian Alfredo Di Stefano, care a încetat din viață, luni, la vârsta de 88 de ani, este deplâns de lumea fotbalului, începând din Argentina și până la forurile internaționale. Șeful FIFA, Joseph Blatter, a declarat că fostul star al lui Real Madrid a fost jucătorul său preferat.

Decesul lui Alfredo Di Stefano, una dintre marile legende ale clubului Real Madrid, a întristat două continente, el evoluând atât pentru naționala Argentinei, cât și pentru cea a Spaniei, țara sa de adopție. Argentinienii au primit vestea tragică chiar înaintea semifinalei de la Cupa Mondială, dintre Olanda și Argentina, disputată miercuri, de la 23.00. 

Considerat unul dintre cei mai mari fotbaliști din istorie, Di Stefano este regretat de președintele FIFA, Joseph Blatter și de președintele UEFA, Michel Platini. "Sunt extrem de trist la aflarea veştii că Alfredo Di Stefano – un uriaş al fotbalului – ne-a părăsit. Nu-l vom uita niciodată pe Alfredo Di Stefano, un om al cărui talent va rămâne mereu în istoria bogată a fotbalului. Îmi amintesc cât de entuziasmat am fost când am văzut imagini cu el la TV. Din punct de vedere tehnic era minunat, avea o viteză remarcabilă şi era un marcator splendid. Alături de coechipierii săi talentaţi a inventat fotbalul modern. A fost un magician al fotbalului din lumea întreagă", a declarat Platini.

"Era cel mai complet jucător pe care l-am văzut vreodată. A fost şi jucătorul meu preferat. Îl urmăream când juca la Real Madrid şi eram un tânăr reporter sportiv. Mai târziu, am avut privilegiul să-l întâlnesc şi am devenit prieteni buni", a declarat Blatter.

Alfredo Di Stefano a suferit un stop cardiac, sâmbătă, după ce a ieșit dintr-un local din apropiere de stadionul Santiago Bernabeu, arena Real Madrid, după care a fost transportat la spitalul Gregorio Maranon din Madrid. Starea de sănătate a fostului internațional s-a agravat și a decedat luni seară.

Di Stefano, născut la Buenos Aires a jucat ca atacant, evoluând pentru cluburile: River Plate (1945-1949), Huracan (1946 – împrumut), Millonarios (1949-1953), Real Madrid (1953-1964), Espanyol (1964-1966). Pentru naționala Argentinei a jucat doar 6 meciuri, în care a marcat 6 goluri, după care a îmbrăcat, între 1957-1961, tricoul Spaniei, pentru care a marcat 23 de goluri în 31 de partide. Di Stefano se confundă cu istoria lui Real Madrid, el fiind cel mai important jucător al clubului din perioada anilor 50', când madrilenii dominau fotbalul din Europa, nu doar din Spania.

Cele mai citite

Statele membre NATO sunt profund îngrijorate „ de activitățile rău intenționate ale Rusiei” pe teritoriul Alianței

Statele membre ale NATO s-au declarat joi "profund preocupate de activităţile rău intenţionate" ale Rusiei "întreprinse recent pe teritoriul Alianţei" şi care "constituie o...

România, debut de vis la Campionatul European de Culturism şi Fitness! Sportivii noștri au cucerit 21 de medalii în prima zi

Lotul național al României a câștigat un număr record de 21 de medalii (11 de aur, 6 de argint și 4 de bronz) în...

Cotnari a lansat Crama Transparentă

Cotnari, una dintre cele mai emblematice crame din România, cu o istorie îndelungată în producția de vinuri din soiuri pure, românești, lansează campania „Crama...
Ultima oră
Pe aceeași temă