12.2 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăLifestyleDinamo, sancționată cu 40.000 lei. Nouă suporteri vor fi anchetați de poliție

Dinamo, sancționată cu 40.000 lei. Nouă suporteri vor fi anchetați de poliție

Incidentele de la derbiul dintre Dinamo și Steaua, meci întrerupt 20 de minute, au atras amenzi de 40.000 lei pentru clubul din Ștefan cel Mare, în timp ce nouă suporteri vor fi sancționați de autorități. 

“Pentru că nu a respectat obligaţiile prevăzute de lege, nu a luat măsurile necesare pentru interzicerea introducerii şi folosirii în arena sportivă a materialelor pirotehnice de către suporterii participanţi la evenimentul sportiv şi nu a asigurat un sistem funcţional de contorizare a accesului spectatorilor, clubul F.C. DINAMO Bucureşti a fost sancţionat cu amendă în valoare totală de 40.000 de lei”, se arată într-un comunicat al Jandarmeriei Capitalei.

În timp ce clubul Dinamo a primit o amendă de 40.000 de lei, firma de securitate a fost sancţionată cu 1.000 de lei. Trei dintre agenţii de securitate au primit amenzi de câte 500 de lei, pentru nerespectarea planului de acţiune.

Citește și Dinamo – Steaua: 1-3. Steliștii rămân în cursa pentru titlu, după o partidă dramatică

Meciul Dinamo – Steaua, disputat pe Arena Națională și încheiat cu scorul de 1-3, a fost întrerupt 20 de minute în debutul reprizei a două. Mai mulți suporteri din galeria dinamovistă au aruncat cu torțe, petarde și alte obiecte înspre poarta lui Arlauskis (Steaua), portarul fiind lovit la un moment dat. 

Centralul Cristi Balaj a decis întreruperea meciului, dar după 20 minute echipele au revenit pe teren. Probleme au mai apărut și spre finalul partidei, când a fost aruncată o torță pe teren. De asemenea meciul începuse cu 10 minute de întârziere, tot din cauza suporterilor dinamoviști.

„Până în acest moment s-a reuşit idendificarea a 9 suporteri care vor fi sanctionaţi potrivit legii. Atât societatea privată de securitate, cât şi clubul organizator au fost sancţionaţi pentru nerespectarea obligaţiilor prevăzute de lege şi anume de a interzice accesul în arena sportivă cu obiecte interzise”, a spus Georgian Enache, purtător de cuvânt al Jandarmeriei Capitalei, potrivit digi24.ro.

Suporterii riscă pentru folosirea materialelor pirotehnice, interzise prin lege, închisoare de la 6 luni la 5 ani. 

La meciul de pe Arena Naţională au fost prezenţi peste 25.800 de spectatori.

 

 

Cele mai citite

Sepsi-FCSB 2-2 și titlul se amână în SuperLiga I

Sepsi OSK Sfântu Gheorghe a terminat la egalitate cu FCSB, 2-2 (1-2), miercuri seara, pe teren propriu, într-o partidă din etapa a şasea a...

Ocolul Bucureștiului în 30 de zile

Coaliția PSD-PSD a făcut un ocol de treizeci de zile pentru a ajunge de unde a plecat. “Și mă ocoli...” – vorba bancului. Dar...

Sepsi-FCSB 2-2 și titlul se amână în SuperLiga I

Sepsi OSK Sfântu Gheorghe a terminat la egalitate cu FCSB, 2-2 (1-2), miercuri seara, pe teren propriu, într-o partidă din etapa a şasea a...
Ultima oră
Pe aceeași temă