9.5 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăLifestyleDinamo Zagreb, în vizită la Petrolul Ploieşti

Dinamo Zagreb, în vizită la Petrolul Ploieşti

Croaţii de la Dinamo Zagreb au întors vizita fostelor glorii ale lupilor galbeni, Mircea Dridea, Octavian Dincuţă, Eduard Iuhas și Camil Oprișan.Veteranii lui Dinamo Zagreb şi gloriile galben-albaştrilor s-au revăzut după 47 de ani.

Ceea ce nu s-a putut întâmpla în aproape 5 decenii, de la ”dubla” dintre Petrolul și Dinamo Zagreb, din Cupa Orașelor Târguri, s-a realizat de două ori într-un interval de 3 luni. Profitând de faptul că Dinamo Zagreb va disputa joi returul cu Astra Giurgiu, din Grupa D a Europa League, Slaven Zambata, Krasnodar Rora și Filip Blaskovic au fost incluși în delegația campioanei Croației. De la aeroport, cei 3 dinamoviști au venit direct la Ploiești pentru a se reîntâlni cu prietenii petroliști, frații Mircea și Virgil Dridea, Eduard Iuhas, Octiavian Dincuță și Camil Oprișan.

Timp de două ore, oaspeții au vizitat stadionul ”Ilie Oană”, locul unde în 1967 pierdeau cu 0-2 returul cu Petrolul, după ce în prealabil câștigaseră cu 5-0 la Zagreb, fiind impresionați de arenă și de dotările acesteia. S-au depănat amintiri, s-a glumit, totul într-o atmosferă prietenească, dar s-au și dezbătut teme actuale din fotbalul românesc, croat și cel European, scrie site-ul oficial al FC Petrolul.

”Este o adevărată plăcere să ne revedem cu prietenii noștri de la Dinamo Zagreb și, iată că după 47 de ani, ne-am văzut cu ei de două ori în 3 luni, lucru posibil datorită conducerilor celor două cluburi, fapt pentru care le mulțumim. Sunt momente speciale, unice, ne amintesc de tinerețea noastră și de sportul pe care l-am practicat cu atâta plăcere. Ne dorim să fim cu toții sănătoși, iar Petrolul și Dinamo Zagreb să se reîntâlnească în cupele europene, pentru a ne revedea și noi”, a declarat Mircea Dridea cu ocazia acestei întâlniri.

La rândul său, Slaven Zambata a ținut să le mulțumească gazdelor pentru primire: ”Suntem foarte bucuroși că am avut ocazia să ne reîntâlnim. Soarta a făcut ca Dinamo să joace, din nou, cu o echipă din România și a fost un bun prilej să ne întoarcem la Ploiești după atâta timp. Totul e schimbat, e normal, stadionul este frumos, modern și sunt condiții excelente pentru spectatori. Le mulțumim cluburilor, dar și prietenilor noștri de la Petrolul pentru această zi deosebită”.

 

Cele mai citite

Cultură de canabis, descoperită într-o comună din Călărași. Un bărbat a fost reținut de procurorii DIICOT

Un bărbat a fost reţinut, joi, de procurorii DIICOT, după ce ar fi iniţiat şi dezvoltat, într-o comună din judeţul Călăraşi, două culturi de...

Astăzi începe vacanța de Paște. Când se întorc la școală elevii

Astăzi începe vacanța de Paște. Când se întorc la școală elevii Această vacanță (27 aprilie-7 mai) va cuprinde atât ziua de 1 mai, cât și...

Cultură de canabis, descoperită într-o comună din Călărași. Un bărbat a fost reținut de procurorii DIICOT

Un bărbat a fost reţinut, joi, de procurorii DIICOT, după ce ar fi iniţiat şi dezvoltat, într-o comună din judeţul Călăraşi, două culturi de...
Ultima oră
Pe aceeași temă