13.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăLifestyleDisputa FCSB-FRF lasă echipa națională fără jucători

Disputa FCSB-FRF lasă echipa națională fără jucători

Preşedintele Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a declarat  referitor la refuzul clubului Steaua de a-şi lăsa jucătorii în stagiul de pregătire al echipei naţionale din Turcia, că este vorba despre „o imixtiune între interesele personale şi interesele de dezvoltare a fotbalului românesc”.

El a explicat că dacă ar trebui să existe sancţiuni pentru acest gen de situaţii, cluburile ar trebui pedepsite şi nu jucătorii. „Înţeleg dezamăgirea domnului Iordănescu, pentru că echipa naţională nu este nici a mea, nici a dânsului şi nici a federaţiei. Noi facem toţi aceste investiţii pentru fotbalul românesc. Pentru că acum avem o imixtiune între interesele personale şi interesele de dezvoltare a fotbalului românesc. Dacă ar trebui să existe sancţiuni, acestea ar trebui să meargă exclusiv către cluburi, nu către jucători. Pentru că atâta timp cât ai o bază restrânsă de selecţie, orice sancţiune s-ar reflecta automat în jocuri mai puţine pentru jucătorii aflaţi în vederile echipei naţionale”, a spus el.

Decizia efectuării stagiului de pregătire în Turcia al echipei naţionale s-a luat special pentru ca jucătorii convocaţi să revină repede la cluburile lor, susţine Burleanu. „Am lucrat iniţial cu două variante de cantonament. Prima era din Bahrein, cu două amicale: unul cu Bahrain şi altul cu o selecţionată din Golf. Iar a doua era varianta Spania, cu două amicale cu Egipt şi Andorra. La solicitarea domnului Iordănescu s-a luat decizia să organizăm acest cantonament în Turcia, pentru ca echipele să aibă cât mai aproape jucătorii. Pentru că acum sunt nouă echipe la pregătire în Turcia. Şi pentru a nu-i mai pune pe jucători pe drumuri, 7-8 ore de zbor cu escală din Spania, s-a luat această decizie cu Turcia”, a precizat preşedintele.

Acesta a explicat că nu este nici o problemă dacă în acest cantonament echipa naţională va întâlni formaţii de club şi nu selecţionate. „Domnul Iordănescu şi staff-ul au meritul acestei calificări la turneul final şi ar trebui să se bucure de puţin mai mult respect din partea tuturor. Obiectivele pentru organizarea acestui cantonament s-au făcut nu pentru o echipă naţională, ci pentru o selecţionată divizionară. Deci acesta este răspunsul pentru cei care au spus că întâlnim echipe modeste în amicale. Aşa că nu este nici o problemă dacă meciurile se vor disputa cu echipe de club. Obiectivul acestui cantonament este să se identifice doi-trei jucători care să facă pasul la echipa naţională. După cel din 2015 rezultatele au venit, Bumba, Manea şi Vătăjelu au făcut pasul spre prima echipă. Cu siguranţă că în afara unor asemenea cantonamente nu am avea posibilitatea să îi vedem. Aşadar, obiectivele cantonamentului nu au fost să jucăm cu Italia, Germania sau Spania”, a precizat el.

Selecţionerul Anghel Iordănescu a plecat  în Turcia cu un lot format din şapte jucători în stagiul de pregătire al echipei naţionale, restul de fotbalişti urmând să vină direct în cantonamentul din Antalya. Deşi iniţial lotul era format din 27 de jucători, tehnicianul are la dispoziţie doar 21, deoarece a renunţat la cei şase fotbalişti ai formaţiei Steaua, care, conform staff-ului naţionalei, nu au fost lăsaţi de conducerea clubului roş-albastru să vină la reunirea programată la Centrul de Fotbal Mogoşoaia.

Cei şase fotbalişti convocaţi, Florin Niţă, Paul Papp, Alin Toşca, Mihai Pintilii, Nicolae Stanciu şi Adrian Popa, se află în prezent alături de lotul echipei Steaua într-un stagiu de pregătire în Turcia. Valeriu Argăseală, preşedintele Stelei, a declarat că nu a fost de acord cu stagiul de pregătire al naţionalei, contrar celor spuse de selecţionerul Anghel Iordănescu.

„În luna decembrie, nu am fost de acord cu organizarea acestui cantonament. Selecţionerul României a declarat că jucătorii Stelei doreau să vină la naţională, dar au fost blocaţi.”Nu este fair-play din partea clubului Steaua, care se şi află într-o competiţie internă cu Viitorul, Astra, Pandurii, Dinamo, iar ei ne-au pus la dispoziţie jucătorii echipei naţionale. În schimb, Steaua, după o poziţie de forţă, a încercat să boicoteze activitatea echipei naţionale. Consider că Federaţia şi Comitetul Executiv trebuie să analizeze cu atenţie şi să o ia o decizie dură împotriva clubului Steaua”, a mai adăugat Iordănescu.   

Cele mai citite

Universitatea Craiova, primul eșec cu Gâlcă pe bancă! Oltenii au fost surclasați pe teren propriu de CFR Cluj

Universitatea Craiova a pierdut pe teren propriu în fața celor de la CFR Cluj cu scorul de 0-1, în etapa a șasea a play-off-ului...

Astăzi începe vacanța de Paște. Când se întorc la școală elevii

Elevii vor intra de vineri în vacanţă, după finalizarea cursurilor, şi se vor întoarce în şcoli miercuri, 8 mai, potrivit calendarului aprobat de Ministerul...

Cultură de canabis, descoperită într-o comună din Călărași. Un bărbat a fost reținut de procurorii DIICOT

Un bărbat a fost reţinut, joi, de procurorii DIICOT, după ce ar fi iniţiat şi dezvoltat, într-o comună din judeţul Călăraşi, două culturi de...
Ultima oră
Pe aceeași temă