15.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăLifestyleDNA: Toni Doboș, fost președinte U Cluj, suspectat de luare de mită

DNA: Toni Doboș, fost președinte U Cluj, suspectat de luare de mită

Fostul președinte al clubului U Cluj este suspectat de luare de mită într-un dosar care a disjuns din "Valiza". Procurorii DNA au dispus efectuarea urmăririi penale faţă Toni Doboș.

DNA anunță că Toni Doboș a devenit suspect în cazul, disjuns din "Valiza", în care George Becali era principalul acuzat, ulterior fiind condamnat la trei ani de închisoare cu executare. Doboș este și el acuzat de luare de mită și dare de mită, potrivit unui comunicat al DNA.

"În ordonanţa de efectuare a urmăririi penale în dosarul disjuns faţă de  Anton Doboș, în cauză, există date şi indicii din care rezultă suspiciunea rezonabilă ce conturează următoarea stare de fapt:

La 07.05.2008 urma să se desfășoare etapa a 34-a a Campionatului Național de Fotbal – Liga I. Înainte de această etapă, echipele C.F.R. 1907 Cluj și Steaua București se aflau pe primele două locuri ale clasamentului, în această ordine, la o diferență de un punct una de cealaltă. Ținând seama de sistemul de punctaj, Steaua ar fi fost propulsată pe primul loc al clasamentului, dacă în ultima etapă, C.F.R. 1907 Cluj termina meciul la egalitate sau pierdea…

În aceste condiții, în perioada 04.05.2008-07.05.2008, Becali George, în calitate de acționar al clubului Steaua, i-a contactat, atât direct cât şi prin persoane interpuse, pe membrii conducerii clubului Universitatea Cluj și pe jucătorii de fotbal ai acestei echipe, cărora le-a oferit sume de bani pentru ca echipa să câștige sau să obțină un meci egal cu a C.F.R. 1907 Cluj. Becali George a fost ajutat de două persoane, respectiv de Doboș Anton care a transmis jucătorilor oferta referitoare la suma de 1.700.000 de euro şi Sponte Teia care a transportat banii de la București la Cluj Napoca.

Din probatoriul administrat în prezenta cauză a rezultat că suspectul Doboș Anton ar fi acceptat să îl ajute pe Becali George în sensul de a-i convinge pe fotbaliști, prin prezentarea ofertei, să joace meciul astfel încât să câștige."

Doboș intrase în antenția procurorilor încă de la momentul trimiterii la închisoare a condamnaților din cazul "Valiza", însă ancheta a stagnat din cauza stării grave de sănătate a fostului jucător de fotbal. Toni Doboş a jucat pentru Steaua Bucureşti în cariera sa de fotbalist.

Cele mai citite

Cutremur produs în zona seismică Vrancea, în această dimineață

Un cutremur cu magnitudinea de 3,5 grade pe Richter s-a produs, vineri dimineaţa, la ora locală 2:05, în judeţul Buzău, zona seismică Vrancea, potrivit...

Sorina Pintea, condamnată la închisoare

Sorina Pintea, fost ministru al Sănătăţii, a fost condamnată la 3 ani şi 6 luni cu executare, printr-o sentinţă pronunţată, astăzi, de Tribunalul Cluj."În...

Manchester City a făcut scor în restanța cu Brighton. „Cetățenii” s-au apropiat la un punct de primul loc

Manchester City a învins-o cu 4-0 pe Brighton, în deplasare, într-o partidă restantă contând pentru etapa a 29-a din Premier League. Internaţionalul englez Phil Foden...
Ultima oră
Pe aceeași temă