21 C
București
duminică, 28 aprilie 2024
AcasăLifestyleDNA aruncă bomba în Liga I: Dinamo - Lazio este suspectat de...

DNA aruncă bomba în Liga I: Dinamo – Lazio este suspectat de blat. Ștefan Radu, pe post de mită

DNA anchetează meciul Dinamo – Lazio, disputat în 2007, prin care italienii s-au calificat în Liga Campionilor la finalul unui meci pierdut în mod suspect de "câinii roșii", scor 1-3. Dezvăluirile făcute în presă au dus la autosesizarea DNA-ului.

Fotbalistul Cristi Pulhac a dezvăluit detalii din culisele meciului Dinamo – Lazio, care au trezit suspiciunile cu privire la posibilitatea ca această partidă să fi fost un blat. Fostul dinamovist a spus că "Nu am să acuz pe nimeni niciodată, dar dacă a făcut cineva ceva la meciul ăla, fiecare va plăti în viaţă mai devreme sau mai tîrziu." Atât oficiali, cât și un fost jucător sunt implicați în acest caz, conform unei anchete a Prosport.

"La data de 27.01. 2015, pe rolul D.N.A. a fost inregistrat un dosar penal avand ca obiect procesul verbal de sesizare din oficiu privind partida de fotbal dintre Dinamo Bucuresti si Societa Sportiva Lazio din Italia care a avut loc la data de 28.08.2007", a anunțat DNA.

Inițial, au fost acuzați că au pus la cale "înțelegerea" cu Lazio Cornel Dinu și fostul acționar Cristi Borcea. Ulterior Dinu a spus că nu este vinovat și l-a acuzat, la rândul său, pe Ioan Becali, dar și pe fotbalistul Vali Năstase. De asemenea declarații importante cu privire la acea partidă a făcut și antrenorul de la acea dată, Mircea Rednic.

"Blaturile să făceau la Bucureşti, la hotelul unde stăteau oaspeţii. Cu puţină tocmeală, ieşea un preţ bun. La meciul cu Lazio, aranjamentul a fost făcut înainte de meci. La pauză, li s-a spus jucătorilor: «Băieţi, daţi-vă la o parte!»", a spus fostul acționar dinamovist Vladimir Cohn.

Meciul la care se face referire este cel din play-off-ul Ligii Campionilor, când Dinamo a întâlnit-o pe Lazio, din sezonul 2007/2008. După ce în Italia, românii au încheiat la egalitate, scor 1-1, a urmat un retur dramatic în București. Dinamo avea 1-0 la pauză, pe propriul teren, însă în repriza secundă lazialii au întors scorul și au câștigat cu 3-1. Momentul pihologic, după care Dinamo a căzut, a avut loc la o fază la care Vali Năstase a comis fault în careu, astfel că italienii au primit un penalti, din care au egalat.

Cornel Dinu declara că i s-a părut ciudat că Năstase, la scurt timp după acest meci, nu a mai făcut parte din lotul dinamovist, fotbalistul plecând de la club cu tot cu banii pe care îi încasase la semnătură.

O altă verigă a acestui lanț al corupției o reprezintă posibilitatea ca mita pentru blat să fi fost chiar transferul lui Ștefan Radu. Fundașul, deși un jucător cu reale calități, care s-a și impus ulterior în Italia, a fost transferat la Lazio, la câteva luni după acest meci, pe o sumă colosală pentru fotbalul românesc de la acea dată, peste 6 milioane euro.

În cazul în care acest dosar va fi soluționat, iar Dinamo va fi acuzată de blat, clubul ar putea avea mari probleme, culminând chiar cu excluderea sa din cupele europene. Vestea este una foarte prostă pentru dinamoviști, după ce clubul a fost redresat și a ajuns foarte aproape de ieșirea din insolvență.

Dacă echipele de la vârful clasamentului nu vor putea participa în Europa, sezonul viitor, din cauza problemelor financiare, una dintre echipele care ar putea-o însoți pe Steaua în cupele europene ar fi chiar Dinamo, locul 8 în acest moment.

 

Cele mai citite

Mamele cu copii ar putea ieși mai devreme la pensie

Mai mulţi parlamentari de la PNL au depus la Senat un proiect de lege pentru modificarea art.51 alin.(1) din Legea nr.360/2023 privind sistemul public...

Mamele cu copii ar putea ieși mai devreme la pensie

Mai mulţi parlamentari de la PNL au depus la Senat un proiect de lege pentru modificarea art.51 alin.(1) din Legea nr.360/2023 privind sistemul public...

Burduja își face campanie pe motocicletă. “Este adevăratul candidat al dreptei”, susține Ciucă

Sebastian Burduja, candidatul PNL la funcția de primar general al Capitalei, apare în câteva fotografii în postură de motociclist, aceste imagini fiind postate chiar...
Ultima oră
Pe aceeași temă