15 C
București
marți, 7 mai 2024
AcasăLifestyleDoliu în fotbal: A decedat un fost selecționer al României

Doliu în fotbal: A decedat un fost selecționer al României

Constantin Cernăianu, fost selecţioner al României, a decedat, la vârsta de 81 de ani. Tehnicianul avea în palmares și titluri naționale cu echipe ca Petrolul Ploiești sau Universitatea Craiova.

Formaţia prahoveană a fost antrenată de Constantin Cernăianu la ultimul său titlu de campioană, în 1966. “Constantin Cernăianu, antrenorul sub comanda căruia FC Petrolul Ploieşti a câştigat, în 1966, ultimul titlu de campioană naţională, dar şi cel care a stat pe banca «găzarilor» la celebra triplă cu FC Liverpool, a încetat, astăzi, din viaţă, la vârsta de 81 de ani”, conform Mediafax.

Născut în 12 octombrie 1933, la Târgu Jiu, Cernăianu a activat ca jucător la formaţiile Flacăra Târgu Jiu, Ştiinţa Bucureşti şi Pandurii Târgu Jiu. Ca antrenor, el a condus echipele Petrolul Ploieşti, Universitatea Craiova, Sportul Studenţesc, Steaua Bucureşti, Olimpiakos Nicosia precum şi echipele naţionale de tineret şi seniori ale României.

Tehnicianul are în palmares două titluri naţionale, câştigate cu Petrolul Ploieşti în 1965-1966 şi Universitatea Craiova în 1973-1974, şi o medalie de bronz cu selecţionata Under 20 a României la Cupa Mondială din 1981.

Fost secund al lui Ştefan Kovacs pentru mai mulţi ani, Cernăianu a fost selecţioner al primei reprezentative a României în perioada octombrie 1979 – aprilie 1980.

 

Cele mai citite

SUA îndeamnă Turcia și Israelul să-și rezolve diferendele

Statele Unite(SUA) au îndemnat luni Turcia şi Israelul să rezolve diferendele dintre ele, după ce Ankara a anunţat că suspendă relaţiile comerciale în încercarea...

SUA nu are reprezentant la învestitura lui Putin de la Moscova

Statele Unite(SUA) au anunţat luni că nu vor participa la ceremonia de învestire a preşedintelui rus Vladimir Putin, care va începe oficial, marţi, al...

Rusia atacă cibernetic Germania și Cehia. Ce măsuri s-au luat

Germania a anunţat luni că şi-a rechemat în ţară "pentru consultări" ambasadorul din Rusia, după ce vineri a acuzat un grup de hakeri ruşi...
Ultima oră
Pe aceeași temă