11 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăLifestyleDorinel Munteanu: Nu pot să-mi imaginez că nu ne vom califica la...

Dorinel Munteanu: Nu pot să-mi imaginez că nu ne vom califica la Euro 2016

Dorinel Munteanu declară că naționala României este obligată să se califice la Euro 2016, având în vedere ce adversari are în grupa sa. Actual antrenor al azerilor de la Qabala, Munteanu consideră că un rol decisiv în dezvoltarea fotbalului românesc îl vor avea, în viitor, centrele regionale și o mai bună pregătire a antrenorilor.

"Ținând cont de grupa în care ne aflăm, ar fi culmea să nu ne calificăm. Nu pot să îmi imaginez că nu ne vom califica. Fiecare component al echipei naționale, fiecare persoană din conducere, întreg fotbalul românesc trebuie să se gândească la calificare. Dacă nici acum nu am merge la un turneu final, ar fi un dezastru. Nu pot spune că până acum a fost mai bine, dar totuși… nici nu vreau să mă gândesc", a declarat Munteanu pentru site-ul oficial al FRF.

Dorinel Munteanu declară că în România s-ar putea face performanță și cu bani mai puțini. El mizează pe o pregătire mai bună a antrenorilor și dezvoltarea centrelor de juniori.

"Cunosc bine situația din România la nivel de copii și juniori, așa că revin la ideea de mai devreme. E necesară o pregătire mai bună a antrenorilor. Asta nu înseamnă că toți n-au pregătirea necesară! Dar e important ce ai în cap, nu ce jucător ai fost. Foarte mulți se lovesc de condițiile de pregătire care, în multe locuri, sunt proaste și nu se mai gândesc la pregătirea lor. E adevărat, banii lipsesc!, dar îți poți face meseria și cu bani mai puțini. Aștept cu nerăbdare construirea viitoarelor centre regionale, unde cred că e necesar să fie impuse niște reguli clare încă de la început."

Munteanu nu are un jucător favorit la naționala României, însă spune că îi preferă pe cei care nu "mimează" fotbalul. "Din păcate, sunt unii fotbaliști în România care se simt mai în largul lor pe la interviuri decât pe teren."

Legat de Cupa Mondială, Munteanu și-ar dori ca Germania să câștige trofeul suprem. "Ținând cont că am jucat în Germania, am rămas atașat de această țară și de naționala ei. Mi-ar plăcea să câștige trofeul. Am urmărit și eu jocurile de la Mondial și cred că finala se va disputa între o echipă europeană și una sud-americană."

Munteanu a semnat, luna trecută, cu clubul azer FC Qabala, a treia clasată în sezonul trecut.

Cele mai citite

Mihai Viteazul a fugit ca Vijelie de pe cortul de AUR, ca să-i facă loc lui Uraganul să împartă Salam pentru adepții partidului

Ilustra'ieȘ Marian Avramescu Pentru a elimina orice urmă de revoltă ale fanilor marilor domnitori ai principatelor române, istoria se poate modifica, de dragul adepților...

Mihai Viteazul a fugit ca Vijelie de pe cortul de AUR, ca să-i facă loc lui Uraganul să împartă Salam pentru adepții partidului

Ilustra'ieȘ Marian Avramescu Pentru a elimina orice urmă de revoltă ale fanilor marilor domnitori ai principatelor române, istoria se poate modifica, de dragul adepților...
Ultima oră
Pe aceeași temă