10.3 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăLifestyleCu cine se va confrunta Steaua în Liga Europei

Cu cine se va confrunta Steaua în Liga Europei

Se ştiu toate cele 32 de formaţii care intră joi, la Grimaldi Forum, din Monaco, în urnele pentru tragerea la sorţi a celei mai importante competiţii inter-cluburi din lume, UEFA Champions League.

Nici anul acesta Liga 1 nu va avea o reprezentantă, onoarea ţării noastre fiind salvată doar de Moţi, Prepeliţă şi Keşeru (Ludogorets), Chiricheş (Napoli) şi Măţel (Dinamo Zagreb).

În privinţa urnei cu numărul 1, a capilor de serie, în aceasta vor intra pentru al doilea an la rând câştigătoarele celor mai importante campionate de pe Bătrânul Continent (conform coeficientului de ţară), plus câştigătoarea în exerciţiu a trofeului Ligii, Real Madrid, care nu a reuşit să ia titlul în Spania.

Începând din urna a doua, formaţiile vor ocupa un loc în funcţie exclusiv de coeficientul lor (marile perdante ale sistemului cu cele mai bune campionate care trimit deţinătoarele titlului în prima urnă sunt anul acesta Atletico Madrid şi Borussia Dortmund, care, conform coeficientului, ar fi mers în urna capilor de serie).

Manchester City, echipa care a eliminat-o pe Steaua în play-off, cu scorul general de 6-0, va lua la rândul ei loc în urna a doua.

Steaua vrea în primăvara din Liga Europa

Steaua se pregăteşte acum de tragerea la sorţi pentru grupele Europa League, unde îşi propune o calificare în primăvara europeană. Iar obiectivul pare unul accesibil, în condiţiile în care Steaua va fi în urna a doua la tragerea la sorţi şi ar putea avea parte de o grupă bună Tragerea la sorţi a grupelor Europa League are loc vineri, de la ora 14:00

Cu un coeficient UEFA de 36,576, roş-albaştrii vor fi în Urna a 2-a  şi vor evita astfel formaţii precum AS Roma, Fenerbahce, sau Standard Liege.

Varianta "imposibilă" pentru Steaua: Manchester United, Steaua, Celta Vigo, Panathinaikos

Varianta dificilă pentru Steaua: Inter Milano, Steaua, Feyenoord, West Ham

Variantă uşoară pentru Steaua: Viktoria Plzen, Steaua, NK Maribor, Dundalk

 

Cele mai citite

Taiwanul anunță că a detectat 21 de avioane militare chineze în jurul insulei

21 de avioane militare chineze au fost detectate în jurul Insulei Taiwan începând cu ora locală 8:15 (0:15 GMT), a anunţat sâmbătă Ministerul Apărării...

Rusia – Ucraina, ziua 766: Doi morți într-un atac cu drone asupra regiunii Belgorod

Un atac ucrainean cu dronă a făcut doi morţi în regiunea rusă de frontieră Belgorod, în vestul ţării, a informat guvernatorul local, în această...

Boloș. după discuțiile cu agențiile internaționale, în SUA. VIDEO

Agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă că nu există loc de creştere, pentru că investitorii străini au tendinţa...
Ultima oră
Pe aceeași temă